Ziemas sporta spēles Dignājā

NOLIKUMS

Mērķis un uzdevumi.           

1.Veicināt veselīgu un aktīvu laika pavadīšanu brīvā dabā.

2.Saliedēt Jēkabpils novada iedzīvotājus.

11117981-n-----n---n-n----n-----n--------n--------n---n---n-n

3.Lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku.

4.Noskaidrot ziemas sporta spēļu labākās un veiksmīgākās komandas.

Laiks un vieta.

Sporta spēles risinās 2013.gada 26.janvārī Dignājas pamatskolas sporta stadionā, plkst. 10:00.

Dalībnieki.     

Sporta spēlēs var piedalīties Jēkabpils novada un tā apkārtnes iedzīvotāji. Sporta spēles norisināsies starp komandām. Komandas sastāvā 4 dalībnieki, kuri sasnieguši vismaz 16 gadu vecumu - 2 vīrieši un 2 sievietes. Dalībnieki paši ir atbildīgi par savu veselību, ko apliecina ar parakstu komandas pieteikumā sacensību dienā.

Vadība.          

Sporta spēles organizē Jēkabpils novada sporta pasākumu organizators un Dignājas pagasta pārvalde.

Programma.  

1. Futbols

•           Spēlē 4 pret 4 ar vingrošanas bumbu. Bez vārtsarga. Spēles ilgums atkarīgs no komandu skaita.

2. Biatlona stafete

•           Pirmais komandas dalībnieks slēpo līdz „šautuvei”, kur ar pneimatisko šauteni cenšas trāpīt 5 mērķiem. Cik mērķus nesašauj, tik soda apļi jāslēpo. Tad slēpo uz finišu, kur nodod stafeti nākamajam komandas dalībniekam. Uzvar komanda, kura stafeti veic visātrāk.

3. Triatlons

•           Peldēšana – dalībnieks kamanās uz ceļiem, ar nūju palīdzību atgrūžas no zemes. Riteņbraukšana – šļūkšana uz „ābola” lejā no kalna. Skriešana.

4. Kerlings

•           Kerlinga akmens – komandas dalībnieks uz plastmasas šļūcamā.Uzdevums - aizslidināt kerlinga akmeni pēc iespējas tuvāk atzīmētajam punktam. Katrs komandas dalībnieks slidina kerlinga akmeni vienu reizi – kopā 4 reizes. Mēra katra mēģinājuma rezultātu un skaita visu dalībnieku rezultātus kopā. Uzvar komanda, kurai kopsummā vistuvāk izdevies pieslidināt kerlinga akmeni tuvāk atzīmētajam punktam. Katram dalībniekam 1 reizi jāslidina un 1 reiz jābūt tam, kuru slidina.

5. Sniega kaudze

•           Noteiktā laikā un noteiktā teritorijā komanda vāc sniegu un cenšas sabērt (izveidot) pēc iespējas augstāku sniega kaudzi. Uzvar komanda, kurai kaudze ir visaugstākā.

6. Metieni vārtos

•           Katrs komandas dalībnieks izpilda 5 metienus vārtos, kuri sadalīti zonās, kurām piešķirti noteikti punkti. Visu komandas dalībnieku punktus saskaita kopā – uzvar komanda, kurai ir vislielākais punktu skaits.

7. Šķēršļu trase

•           Komandas dalībnieks velk ragavās citu komandas dalībnieku pa noteiktu un atzīmētu šķēršļu trasi, tad mainās vietām un ragavas velk cits dalībnieks un ragavās sēž iekšā cits dalībnieks (katram komandas dalībniekam1 posmu jāvelk ragavas, 1 posmu jāsēž ragavās). Uzvar komanda, kura visātrāk veic šo šķēršļu trasi.

Vērtēšana.     

Par izcīnīto 1. vietu atsevišķā veidā komanda saņem 1 punktu, par 2. vietu – 2 punktus, par 3. vietu – 3 punktus, 4. vietu – 4 punktus, 5. vietu – 5 punktus, 6. vietu – 6 punktus u.t.t. Komandai obligāti jāpiedalās visās disciplīnās, lai to vērtētu kopvērtējumā. Ja 2 vai vairākām komandām punktu skaits ir vienāds, tad augstākā vietā komanda, kurai augstāka vieta futbolā.

Apbalvošana.

1. – 3. vietu ieguvējas komandas kopvērtējumā apbalvo ar kausiem, medaļām un diplomiem.

Pieteikumi.    

Komandas pieteikumus iesniedz sacensību dienā uz vietas. Pieteikumā obligāti jābūt dalībnieku parakstiem. Dalības maksas nav.

 

Bookmark and Share
Top.LV