.

4. Karstā vasaras dienā. Atdzesēta kafija.

kafija 4Melna kafija ar saldējumu.

Uzvārītai melnai kafijai pievieno cukuru un atdzesē. Kafiju ieliek pokālā un pa virsu uzliek saldējuma bumbiņu (50g). Pokālu liek uz deserta šķīvīša, turpat novieto karotīti vai salmiņu.

 

Ledus moka.

Dubulta kafija (12 g), viena tējkarote cukura, viena ēdamkarote saldā krējuma, ledus. Kafiju un saldo krējumu iepriekš atdzesē. Visas sastāvdaļas sakuļ ar mikseri.

Pasniedz atdzesētu.

 

Kafijas flips „Nadežda”.

Produkti: 4 ēdamkarotes pūdercukura, 1 ēdamkarote ruma vai konjaka, vaniļas cukurs, 4 tasītes gatavas atdzesētas kafijas, ledus gabaliņi.

Kafiju sajauc ar pūdercukuru, rumu, vaniļu un pievieno ledu. Gatavo dzērienu pasniedz uzreiz.

Kafijas mikss „Anna”.

Produkti: 1 tase stipras kafijas, 1 tase saldā krējuma, 1 maza glāzīte konjaka, nedaudz smalki maltas kafijas, banāns, ledus.

Mikserī samaisa nokāstu kafiju, konjaku un saldo krējumu. Iegūto šķidrumu salej glāzēs. Notīra banānu, sagriež gabaliņos, apviļā maltajā kafijā un ieliek glāzēs (iepriekš sadala atbilstoši glāžu skaitam.) Pievieno ledus gabaliņus. Dzer ar salmiņu.

 

Angļu dzēriens.

Produkti: 4 liķiera glāzes atdzesētas melnas kafijas, 2 ēdamkarotes cukura, 4 vīna glāzes gatava atdzesēta kakao, 4 saldējuma bumbiņas, 1 glāze auksta piena.

Visus produktus sajauc mikserī, iegūto dzērienu salej glāzēs un pasniedz.

 

Dzēriens „Brīvajā brīdī”.

Produkti: 2 tējkarotes šķīstošās kafijas, 4 tējkarotes cukura, ½ citrona sula, 3 tases auksta ūdens.

Visus norādītos produktus labi sajauc, salej glāzēs un pasniedz.

 

Ledus kafija Vīnes gaumē.

Produkti: ½ l saldas stipras kafijas, ¼ l saldā krējuma, nelielas parastās vai šokolādes vafeles.

Kafiju sajauc ar pusi no saldā krējuma, iegūto šķidrumu ieliek ledusskapī, ar atdzesētu kafiju piepilda glāzes. Pasniedz, rotājot ar putukrējumu (no atlikušā saldā krējuma un cukura) un vafelēm.

 

Kafija „Sports”.

Produkti: ½ l aukstas kafijas, 1/8 l saldā krējuma vai iebiezinātā piena, 2 ēdamkarotes pūdercukura, 2 porcijas vaniļas saldējuma.

Sajauc kafiju, saldo krējumu un cukuru. Iegūto šķidrumu pārlej pāri saldējumam. Gatavu dzērienu salej trīs glāzēs. Pasniedz ar karotīti vai salmiņu.

 

Piena kafija „Žanete”.

Produkti: 4 tējkarotes labi samaltas kafijas, ¼ l piena, 1 olas dzeltenums, 1 tase iebiezinātā piena, 1 ēdamkarote cukura, nedaudz konjaka, saldais krējums.

Kafiju aplej ar tasi verdoša piena, uzliek vāku un tur 5 minūtes un mazas uguns. Atdzesē un sakuļ ar saldo krējumu, olas dzeltenumu, iebiezināto pienu un cukuru. Gatavu dzērienu atdzesē ledusskapī. Pasniedz glāzēs, pievienojot nedaudz konjaka.

 

Ledus kafija ar liķieri.

Produkti: 8 ēdamkarotes kakao liķiera, ½ l gatavas atdzesētas kafijas, 1/8 l sakulta putukrējuma.

4 glāzēs saliet liķieri un kafiju, samaisīt, pievienot putukrējumu un pasniegt.

 

Ledus kafija ar zemeņu, ķiršu, saldo ķiršu sulu.

Produkti: 8 tējkarotes cukura, 4 degvīna glāzītes zemeņu, ķiršu vai saldo ķiršu sīrupa, ½ l gatavas atdzesētas kafijas (bez kofeīna), saldais krējums, ledus.

4 glāzes līdz pusei piepilda ar ledu un aplej ar ogu sīrupu un kafiju vienādās proporcijās. Pievieno saldinātu saldo krējumu un pasniedz.

 

Kafija „Eskimo”.

Produkti: 60 g maltas kafijas, 4 saldējuma bumbiņas, 5 ēdamkarotes kausētas šokolādes,  400 ml verdoša ūdens.

Uzvāra parastu kafiju turku gaumē, nokāš un atdzesē. Atdzesētu kafiju sajauc ar saldējumu un kausētu šokolādi un salej glāzēs.

 

 

Kafija „Kola”.

Produkti: 2 tases stipras kafijas, ledus gabaliņi, 1,5 tases coca-cola, 4 tējkarotes saldā krējuma.

Katrā glāzē ieliek dažus ledus gabaliņus, pārlej ar saldo krējumu, atdzesētu kafiju un coca-colu. Iegūto maisījumu nedaudz samaisa un pasniedz.

 

Kafija „Tihani”.

Produkti: 8 tējkarotes maltas kafijas, 400 ml verdoša ūdens, cukurs pēc vēlmes, ¼ l auksta piena, saldais krējums.

Uzvāra stipru kafiju, pēc vēlēšanās nokāš, atdzesē un pievieno aukstu pienu, Iegūto maisījumu samaisa, salej glāzēs un pa virsu uzliek saputotu saldo krējumu.

 

Kafija „Serenāde”.

Produkti: 100-126 g maltas labi apceptas kafijas, ½ l verdoša ūdens, cukurs pēc vēlēšanās, saldais krējums.

Vāra turku kafiju, atdzesē un pasniedz glāzēs ar saldo krējumu.

Bookmark and Share
Top.LV