.

Braunijs ar zemu tauku saturu

Brauni 1Braunijs ar zemu tauku saturu ir neatkārtojams šokolādes deserts bez sviesta un olām.

Ar rīta kafiju tas ir neatvairāma. Man ļoti garšo konditorejas izstrādājumi ar kakao un šokolādi, bet es nevaru atļauties uzņemt iepriekšējo svaru, tādēļ meklēju garšīgas un mazāk kalorijām bagātas kompromisa receptes. Atbildi uz zināmo jautājumu: „Ko lai apēd, lai novājētu?” es mēģinu atrast šīs mājas lapas receptēs.

Nedaudz vēstures. Braunijs ir kaut kas vidējs starp cepumu un pīrāgu, un tā galvenā sastāvdaļa ar šokolāde. Pirmo reizi tas tika pagatavots Savienotajās Valstīs 19. gadsimtā. Tagad to var atrast turpat vai katrā kafejnīcā. Braunija galvenās sastāvdaļas ir sviests, tumšā šokolāde un milti. Kalorijas iet pāri malām, bet ir ļoti garšīgi. Nav kādas vienas šīs tortes receptes, visur ir viens un tas pats pamats, bet pievienot klāt var to, kas jums patīk, un padarīt savu Brauniju neatkārtojamu: apelsīna miziņas, kaltētus augļus, riekstus, konditorejas piedevas, čili pipari ir interesanti, utt. Gadās arī receptes ar biezpienu un ķiršiem.

Šokolādes Braunijs

Mans Braunijs ir gatavots (uzmanību!) uz novārītu tumšo pupiņu pamata. Esat izbrīnīti? Arī es brīnījos, kad atklāju šo recepti. Tomēr mani tā it nemaz nepievīla, un tagad es speciāli vasarnīcā iestādīju daudz pupiņu, lai dažreiz pagatavotu šo garšīgo šokolādes Brauniju.

Beidzot ķersimies klāt!

Sastāvdaļas: pupiņas (tumšās vai sarkanās) – 2 glāzes, kakao – 4 ēdamkarotes, milti – 2/3-1 glāze, cukurs – 2/3 glāzes, melnā, rūgtā šokolāde (iesaku „Kakao 80%” Krasnij Oktjabrj) – 50 g., augu eļļa  – 100 ml, vaniļas cukurs – 1 paciņa (10 g.), irdinātājs – 1 tējkarote, ingvera sakne  — 2 kv.cm, malts kanēlis  – 0,5 tējkarotes, šķipsniņa sāls.

Es neiesaku lietot rafinētu augu eļļu.  Es lietoju kausētus cūku taukus, tas ir 100% dabīgs produkts un garšu nekādi neietekmē, vai kausētu sviestu. Tādēļ mans Braunijs nav ar zemu tauku saturu.

Brauni 2Pagatavošana: Pupiņas iepriekš novāra, labāk pat nedaudz pārvārīt. Tad ūdeni nolej un pupiņas sablenderē līdz putriņas konsistencei. Pupiņu putrai pievieno visas pārējās sastāvdaļas (ingvera sakni sarīvē uz smalkās rīves) izņemot šokolādi un visu labi samaisa. Masu ieliek formā (kārtas biezums nedrīkst pārsniegt 3 cm), pa visu virsmu iedziļina šokolādes gabaliņus un 20 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram.

 

Kad cepšanas tuvojas beigām, mutē saskrien siekalas no šokolādes aromāta. Turieties!

Brauni 3
Gatavo torti Braunijs atdzesē un sagriež porciju gabaliņos. Neskatoties uz to, ka šī ir torte, to ēd tikai ar rokām. Neviens un nekad neuzminēs, ka tā ir pagatavota no pupiņām, kamēr jūs paši par to neizstāstīsiet. Es pirmo reizi sastopu šādu pupiņu pielietojumu. Pie kam torte nav pārāk salda un ar patīkamu izteiktu šokolādes garšu.

Kā redzat, salīdzinot ar klasisko Brauniju šī ir diezgan viegla recepte, taču tajā ir diezgan daudz kaloriju, tādēļ to gatavoju salīdzinoši reti, bet ar lielu prieku.

Ceru, ka jums tā patiks!

Bookmark and Share
Top.LV