.

Biezpiena Pashas recepte

44641Biezpiena pasha (паска) - tas ir biezpiens ar saldo krējumu vai skābo krējumu, presēts piramīdas formā. Vecslāvu valodā to sauc par "млеко огустевшее" (sabiezējis piens). Biezpienam pashas pagatavošanai ir jābūt svaigam, sausam un viendabīgam.

Biezpienu divreiz izrīvē caur sietu un tikai tad no pufīgas maigās masas gatavo pashu - svaigo vai vārīto. Biezpienu pashai nedrīkst laist cauri gaļas mašīnai, jo rīvēts biezpiens iegūst maigu, pufīgu konsistenci, taču malts tas ir sīksts. Saldajam krējumam jābūt ar 30% tauku saturu, sviestam mīkstam, plastiskam. Rozīnes ir jāpārlasa, labi jānoskalo, jānosusina dvielī vai marlē. Mandeles ir janotīra un jāsasmalcina.

Ingredienti svaigajai pashai :

  • 1 kg biezpiena (9-20%)
  • 200 gr. sviesta
  • 5 olas
  • 200 gr. cukura
  • vaniļas pāksts vai 1 tējk. vaniļas cukura
  • 400 ml saldais krējums (30%)
  • 100 gr. mandeles (pēc vēlēšanās)
  • 100 gr. rozīnes
  • 100 gr. cukāti

4461944620

4462144624

4462544627

446264462844629446304463144632446334463444635446364463744639

Uzlikt svaru (iesakām 3-litru burku ar ūdeni, kura aiztaisīta ar vāku)

Formu, kopā ar svaru ielikt ledusskapī uz 12 stundām.

Pēc tam marles malas noņemt, formu apgriest un marli noņemt. 

Dekorēt pashu kā sirds vēlas :)

 

Bookmark and Share
Top.LV