Biezpiena Pashas recepte
- Detaļas
- Autors No interneta materiāliem
Biezpiena pasha (паска) - tas ir biezpiens ar saldo krējumu vai skābo krējumu, presēts piramīdas formā. Vecslāvu valodā to sauc par "млеко огустевшее" (sabiezējis piens). Biezpienam pashas pagatavošanai ir jābūt svaigam, sausam un viendabīgam.
Biezpienu divreiz izrīvē caur sietu un tikai tad no pufīgas maigās masas gatavo pashu - svaigo vai vārīto. Biezpienu pashai nedrīkst laist cauri gaļas mašīnai, jo rīvēts biezpiens iegūst maigu, pufīgu konsistenci, taču malts tas ir sīksts. Saldajam krējumam jābūt ar 30% tauku saturu, sviestam mīkstam, plastiskam. Rozīnes ir jāpārlasa, labi jānoskalo, jānosusina dvielī vai marlē. Mandeles ir janotīra un jāsasmalcina.
Ingredienti svaigajai pashai :
- 1 kg biezpiena (9-20%)
- 200 gr. sviesta
- 5 olas
- 200 gr. cukura
- vaniļas pāksts vai 1 tējk. vaniļas cukura
- 400 ml saldais krējums (30%)
- 100 gr. mandeles (pēc vēlēšanās)
- 100 gr. rozīnes
- 100 gr. cukāti
Uzlikt svaru (iesakām 3-litru burku ar ūdeni, kura aiztaisīta ar vāku)
Formu, kopā ar svaru ielikt ledusskapī uz 12 stundām.
Pēc tam marles malas noņemt, formu apgriest un marli noņemt.
Dekorēt pashu kā sirds vēlas :)