.

Biezpiena plācenīši – ātri un viegli

biezpiena-placeniciSastāvs:

Biezpiens – 200 g

Olas – 2 gab.

Cukurs – 1.5 ēdamkarotes

Milti  – aptuveni  0,5 glāzes

Dzeramā soda – 0,5 tējkarotes

Rozīnes – sauja

Šāda produktu daudzuma pietiek brokastīm 2-3 cilvēkiem

 

Pagatavošana:

Sajaucam biezpienu ar olām un cukuru.

Recepte nav stingra, ja jums ir sauss biezpiens un nelielas olas, tad var pielikt klāt vēl vienu olu. Biezpiena kunkuļus samīcām ar karoti līdz viendabīgai masai. Pievienojam miltus un dzeramo sodu. Miltus labāk pievienot pakāpeniski: pievieno nelielu daudzumu miltu un samaisa, tad pievieno vēl miltus un atkal samaisa. Ir jāpanāk, lai mīkla kļūtu tik bieza kā biezs krējums. Atkarībā no tā, kāds jums trāpījies biezpiens, miltu aiziet nedaudz vairāk vai mazāk. Pēc vēlēšanās mīklai var pievienot rozīnes vai gabaliņos sagrieztu ābolu.

Uz sakarsētas pannas uzlejiet nedaudz eļļas.

Kreisajā rokā paņemiet karoti. Ar labo roku ar karoti pasmeliet no bļodas nedaudz mīklas un ar kreiso karoti palīdziet tai pārcelties uz pannas akurātas kaudzītes veidā. Starp kaudzītēm atstājiet vietu, jo biezpiena plācenīšu uzbriedīs. Pannai uzlieciet vāku, lai plācenīšus siltums apņem no visām pusēm, un pagaidiet, kamēr apakša kļūst brūna, bet augša pārvelkas ar plēvīti, augšpusē nedrīkst būt jēla mīkla. Atkarībā no jūsu pannas tas aizņem 3-4 minūtes. Tad uzmanīgi apgrieziet plācenīšus uz otru pusi, lai apcepas.

Viss! Plācenīši ir gatavi.

Pielejiet eļļu un cepiet otru porciju. Kamēr tā cepas, pirmo jau var salikt šķīvjos un pasniegt ar krējumu vai kausēto sieru.

Ēdājus nemaz nav obligāti jāsauc, jo viņi paši atradīs pēc aromāta.

Patīkamu apetīti!

Bookmark and Share
Top.LV