.

Šarlote ar biezpienu

Sarlote ar biezpienu

Sastāvs:

200 g biezpiena,

0,5 glāzes cukura,

nepilna glāze mannā,

5 āboli,

1 ola,

50 — 70 г. sviesta,

1 tējkarote dzeramās sodas,

kanēlis vai muskatrieksts pēc vēlēšanās.

Pagatavošana:

Ābolus sagriež daiviņās un pēc tam vēl uz pusēm, apkaisa ar 1 tējkaroti cukura. Samaisa un atstāj uz laiku, kamēr tiek gatavota mīkla.

Biezpienu, olas un cukuru labi samaisa līdz viendabīgai masai, pievieno mannā un dzeramo sodu. Mannā šajā receptē tiek ņemts atkarībā no ābolu sulīguma: ja āboli ir sulīgi, labāk ir paņemt vienu glāzi mannā, ja nav pārāk sulīgi, mannā daudzumu var samazināt.

Pēc tam kad mannā ir piebērts un mīkla labi apmaisīta, pievieno mīkstu sviestu, pēc tam ābolus un visu samaisa. Masu liek formā un cep 180C līdz gatavībai. Pīrāgu var apsmērēt ar plānu krējuma kārtiņu, lai veidotos spīdīga garoziņa.

Bookmark and Share
Top.LV