.

Zemeņu piecu minūšu ievārījums trijos piegājienos

piecuminusu zemenes-3Šo zemeņu piecu minūšu ievārījums atšķiras no klasiskā: ogas vāra trijos piegājienos pa piecām minūtēm, bez tam, lai sagatavotu sīrupu tiek izmantots ūdens. Lai izgatavot ievārījumu pēc šīs receptes, mums nepieciešams:

  •          1,5 kg svaigo zemeņu
  •          1,5 kg cukura
  •          1 glāze ūdens

Notīra zemenes, nomazgā un ieliek sietiņā, lai nopilētu ūdens. No ūdens un cukura vāram sīrupu traukā, kurā gatavosim ievārījumu. Ieliekam ogas, vāram līdz uzmet burbuli un vāram vēl piecas minūtes. Ja Jūs gribat ievārījumu ar veselām ogām, tad trauku laiku pa laikam sakrata, bet lai izgatavotu želejveidīgu ievārījumu, to sagatavo ar koka karoti.

Ļaujot ievārījumam atdzesēt, atkal vāram to līdz uzmet burbuli un pēc tam vāram vēl piecas minūtes. Pēc tam procedūru atkārtojam (kopā sanāk trīs vārīšanas reizes, katra pa piecām minūtēm). Karstu ievārījumu ieliekam pasterizētās burkās, skrūvējām vāciņus un ietin līdz pilnīgai atdzesēšanai.

Bookmark and Share

Pievienot komentāru


Aizsardzības kods
Atjaunināt

Top.LV