.

Vienkāršas un garšīgas vakariņas

vakarinasVienkāršas un garšīgas vakariņas ir jebkuras saimnieces sapnis.

Es šo recepti lietoju jau sen, un vienmēr ļoti sekmīgi. To var izmantot pat tad, ja pie jums pēkšņi ierodas ciemiņi vai nav laika un spēka sarežģītiem ēdieniem.

Tātad, tā ir vienkārša vistas karbonāde  mīklā. Man ir dažas sīkas viltībiņas, un es labprāt ar jums tajās dalīšos.

Sastāvdaļas nerakstīšu, to nav daudz, labāk visu aprakstīšu procesā.

Vistas karbonādei es ņemu vistas krūtiņu. Es šādu ēdienu gatavoju vienmēr, kad man ir pirkta vista (mūsu rajonā audzē gandrīz lauku vistas, bez hormoniem un citas GM barības), tās pārdod pat neķidātas. Gadās, ka tādas vistas nav, vai arī aizstrādājies un nezini, ko pagatavot vakariņās. Tādos gadījumos talkā nāk veikalā pirkta vistas fileja, tomēr tā būtiski atšķiras no pirmās.

Visdrīzāk šāda vista nebija barota ar ekoloģisku barību, tādēļ to vajag nedaudz apstrādāt.

Te man palīdz parastā 3% ūdeņraža pārskābe (tā pelna atsevišķu stāstu, bet tā nav šī raksta tēma). Es gatavoju šādu šķīdumu: uz apmēram glāzi ūdens iepilinu 50 pilienus ūdeņraža pārskābes un ar šo šķīdumu apleju fileju, kas ievietota jebkurā traukā, izņemot emaljētu. Lieku ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam ķeros pie gatavošanas.

Tādā veidā var apstrādāt arī zivis vai gaļu. Šādi izmērcēti produkti tiek vaļā no daudzām baktērijām un toksīniem.

Tagad pati pagatavošana:

Vienkāršas un garšīgas vakariņas

Vistas fileju sagriežam šķēlēs (biezums līdz 1 cm), pāri palikušie mazie gabaliņi arī noderēs.

Gatavojam mīklu: 1 olu sakuļam kopā ar nelielu daudzumu sāls u piparu, pievienojam sarīvētu sieru (kāds ir), nelielu gabaliņu, kādus 50 g, te viss pēc garšas, galvenais, lai būtu siers. Tieši siers padara mīklu staipīgu un garšīgu. Tad var pievienot sasmalcinātus ķiplokus un dilles. Pēdējās divas sastāvdaļas nav obligātas. Pievienojam 2 ēdamkarotes miltu (es lieku klāt arī klijas), maisām līdz viendabīgai masai, pievienojam nedaudz ūdens, lai masa kļūtu kā biezs krējums. Es šādu procedūru – miltu un ūdens pievienošana – veicu 2-3 reizes, atkarībā no filejas gabaliņu skaita. No 2 nelielām krūtiņām sanāk 4-5 porcijas, un ir nepieciešams 250-300 ml mīklas. Nekas briesmīgs, ja mīkla paliek pāri. Ja jums ir sagatavoti vairāk kā 6 vistas filejas gabaliņi, labāk sagatavot mīklu no 2 olām.

Sagrieztos filejas gabaliņus viegli izklapējam, pēc garšas apkaisām ar sāli un pipariem, apmērcējam abas puses mīklā un liekam uz sakarsētas pannas. Cepam no abām pusēm. Dažreiz es papildus uzleju mīklu uz vistas gabala, ja redzu, ka mīkla paliks pāri, vai ja mīkla nav labi pieķērusies vistai un tā spīd  cauri. Pāri palikušos mazos gabaliņus es  sacepu kā vienu gabalu kopā ar pāri palikušo mīklu.

Bookmark and Share
Top.LV