.

Ķirbju krēmzupa


3sup
Manā uztverē rudens ir ne tikai nodzeltējušas kļavas, kastaņu vākšana un apkures sezonas sākums. Man rudens ir – āboli un ķirbji.

Ķirbis tiek uzskatīts par labāko dārzeni (ogu) diētiskajai barībai. Šis dārzenis satur ne vairāk kā 40 kalorijas. Taču saulainais skaistulis dārzeņu vidū ir čempions dzelzs satura ziņā. Neskatoties uz to, ka ķirbī 90% ir ūdens, tas ir bagātīgs vitamīnu, organisko skābju un minerālsāļu avots.

 

Tajā ir ne tikai labi zināmie В grupas, С,Е,D, РР vitamīni, bet arī tādi reti sastopami vitamīni kā K un T. Šie vitamīni ir tikai ļoti nedaudzos pārtikas produktos.

No ķirbja var pagatavot visu, pat maizi. Taču šodien piedāvāšu pusdienas no trim ēdieniem: ķirbju krēmzupu, pīrādziņus ar ķirbju pildījumu un ķirbju, avokado un kazas siera salātus. 

Sastāvdaļas:

ķirbis 500 gr.

Burkāns 1gab.

Sīpols 1gab.

10% saldais krējums

Pagatavošana.

  1. Ķirbi nomizojiet, izņemiet sēkliņas un sagrieziet kubiciņos. Apcepiet uz pannas.
  2. Atsevišķi apcepiet burkānu un sīpolu.
  3. Tad visu ielieciet katliņā un pievienojiet ūdeni (1,5 litrus) un lieciet uz 15 min. sautēties.
  4. Sablenderējiet visu līdz viendabīgai masai un pievienojiet vienu paciņu saldā krējuma.
  5. Uzvāriet zupu vēlreiz un nolieciet, lai savelkas.
  6. Pirms pasniegšanas šķīvī ar zupu pielieciet smalki sakapātu žāvētu gaļu un papriku. Paprika un ķirbis kopā garšo vienkārši  lieliski! 

 

Bookmark and Share
Top.LV