.

Kā izcept Lobiani

lobiani

Šo recepti es nedaudz izmainīju, jo ne vienmēr ir iespējams sameklēt vajadzīgās garšvielas.

Ņēmu arī kārtaino rauga mīklu – patīk man no tās gatavot!

Sastāvs:

300 g uz nakti ūdenī iemērktu raibo pupiņu;

2 lieli sīpoli;

2-3 ēdamkarotes eļļas;

Čaberiņš (es aizvietoju ar timiānu);

Safrāns (samtenes);

Sieramoliņš zilganais,

koriandrs un kinza

sāls, pipari.

 

Pildījumu lobiani labāk pagatavot jau iepriekš. Pupiņas vāra, līdz tās ir pavisam mīkstas, nokāš caur caurduri un apžāvē. Sablenderēt pupiņas līdz putriņas konsistencei (var būt iekšā pupiņu gabaliņi – man tā labāk garšo). Sīpolus sasmalcina un apcep eļļā ar safrānu. Pupiņu putriņā ieliek apceptos sīpolus un sīki sakapātu kinzu, pievienot sāli un garšvielas. Putra sanāk diezgan bieza.

P.S. Ja jūs mulsina garšvielu daudzums, tad visvienkāršākais pildījums sastāv no pupiņām, sāls, pipariem, eļļas un čaberiņa (timiāna).

Mīklu sadala 5-6 daļās un  izliek uz galda virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Pildījumu arī sadala 5-6 daļās un no katras daļas izveido bumbiņu. Mīklas gabaliņus izmīca un katra plācenīša vidū liek pildījumu.  Mīklu saņem apkārt pildījumam un labi sastiprina galus. Gatavo bumbiņu atliek malā un apklāj ar dvieli, atstāj, kamēr gatavo pārējās bumbiņas. Tā tie dabū mazliet nostāvēties.  Tad ņem pirmo sapildīto bumbiņu un uz miltiem pārkaisītā galda nedaudz to saplacinām no „šuves” puses. Apgriezt otrādi un ar plaukstu izmīcīt to plakanā plācenī. Ja nav iemaņu, tad labāk nesteidzieties! Lai atbrīvotu plāceni no gaisa, to pa vidu var nedaudz ieplēst vai arī iedurt ar dakšiņu.  Nokratīt no plācenīša liekos miltus.

Gatavos plāceņus liek uz ar sviestu ieziestas pannas, apsmērē ar šķidru krējumu un cepj 20-25 min, cepeškrāsnī 200 grādos (vai līdz parādīsies zeltaina maliņa). Gatavos plāceņus ieziež ar sviestu.

Labu apetīti!

 

Bookmark and Share
Top.LV