Kartupeļu biezzupa ar šampinjoniem
- Detaļas
- Autors Redakcija
Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
500 g nelielu šampinjou
1 liels purava stublājs (tikai baltā daļa)
1 litrs piena
Extra Virgin olīveļļa
Sāls, baltie pipari
Sviests
Pagatavošana
1. Kartupeļus nomizot, sagriezt uz pusēm, ieliet verdošo ūdeni, vāra pusmīkstus, apmēram 15 min.
2. Kamēr kartupeļi vārās, sēnēm atdalīt kātiņus un ļoti sīki sagriezt. Tikpat sīki sagriezt puravus. Sēņu cepurītes sagriezt vidējos gabaliņos.
3. Katliņā ar biezu dibeni sasildīt 2 ēdamkarotes sviesta, ielikt sēnes un puravus, pievienot sāli un cep uz lielas uguns 5 minūtes. Pēc tam pievienot pienu, uzvāra, samazina uguni un pavāra 10 minūtes
4. Kārtīgi sablenderēt pienu ar sēnēm un puraviem, ielikt atpakaļ katliņā. Pievienot kartupeļus un drusciņ novārījuma. Pievienot sāli, piparus un olīveļļu. Vārīt līdz kartupeļi būs mīksti, pēc tam katliņā samīcīt kartupeļus, tiklīdz būs biezzupa.
5. Apslacīt ar olīveļļu un pasniegt