Puķkāpostu zupa ar meža sēnēm un tostermaizi
- Detaļas
- Autors Olesja Balalajeva
Sastāvdaļas:
Puķkāposti — 300 gr
Piens — 200 ml
Meža sēnes — 300 gr
Šampinjoni — 300 gr
Rupjmaize apaļā — 150 gr
Tomāti — 1 gab.
Pētersīļi - 3 zariņi
Timiāns - 3 zariņi
Ķiploki - 2 daiviņas
Olīveļļa — 1 ēdamkarote
Pagatavošana:
1. Puķkāpostus sadala pa ziedkopām un novāra. Ielej pienu un sablenderē.
2. Sēnes sagriež lielos gabalos un apcep kopā ar ķiplokiem un timiānu.
3. Maizi izliek uz cepešpannas, uz katru gabaliņu uzliek nedaudz sveista un apkaltē cepeškrāsnī 15 min. 200 grādu temperatūrā. Pētersīļus sasmalcina un samaisa ar sēnēm. Tomātus sasmalcina.
4. Zupu salej pa šķīvjiem, daļu sēņu ieliek zupā, mazliet pievieno sāli, uzkaisa piparus un uzlej olīveļļu. Otru sēņu daļu sajauc ar tomātiem un uzliek uz tostermaizēm.