Sastāvdaļas:
Āboli,
3 olas,
1 glāze cukura,
~1/2 glāzes miltu,
1/2 tējkarotes dzeramās sodas, dzēstas ar etiķi
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas smilšu mīklai (Pasta frolla):
400 g miltu
200 g sviesta
4 olu dzeltenumi
150 g pūdercukura
Pieminot auzu putru, daudziem nāk prātā šī frāze no padomju laiku mākslas filmas par detektīvu Šerloku Holmsu un doktoru Vatsonu. Taču, vai tā atbilst patiesībai? Veiksim nelielu ekskursiju angļu virtuvē.
— Berimor, kas mums ir brokastīs?
— Auzu putra, ser!
— Atkal?
Sastāvdaļas:
200 g "Savijardi" cepumu
250 g Maskarpone siera
2 ēdamkarotes iebiezinātā piena
150 ml stipras espreso kafijas
Sastāvs:
1 liels vai 2 vidēja lieluma baklažāni;
1 liels sīpols;
1 ķiploku galviņa (man bija 3 daiviņas);
4 ēd. karotes olīveļļas;
400 g tomātu;
Internetā ir ļoti daudz strūdeļu recepšu, un ir ļoti grūti izvēlēties pareizo. Bet ko tik neizdarīsi mākslas dēļ! Es veicu pētījumus un izmēģinājumus virtuvē, kuru rezultātā es uzzināju, ka galvenais īstas strūdeles noslēpums ir plāni izveidotā mīklas slānī. Tam jābūt tādam, lai zem mīklas noliktu avīzi varētu lasīt.
100 g spinātu ir tikai 17 kkal. Lasis ir pilnvērtīgu olbaltumvielu, kuras organisms uzņem 95% apmērā, vērtīgu Omega-3 klases taukskābju, fosfora un kalcija avots.
Sastāvdaļas:
Milti 300 g
Spināti 200 g
Sastāvdaļas:
Tītara fileja 500 g
Kabacis 200 g
Selrijas kāts 70g
1 sīpols.
1 burkāns.
Ķiršu tomāti 75 g
Pētesīļi 30 g