Vislabākais variants vakariņām – seleriju salāti ar āboliem. Lai to pagatavotu, ir jāapcep daži seleriju kāti vienā karotē olīveļļas. Cep kādas 3 minūtes, lai selerijas nebūtu pārāk cietas. Sarīvē ābolus un sezama sēkliņas, pieber sāli un samaisa. Neko klāt nepievieno, jo selerijas ir ceptas eļļā. Ja ar salātiem nepietiek, var uzvārīt tītara kājiņu.
Šo recepti es nedaudz izmainīju, jo ne vienmēr ir iespējams sameklēt vajadzīgās garšvielas.
Ņēmu arī kārtaino rauga mīklu – patīk man no tās gatavot!
Sastāvs:
300 g uz nakti ūdenī iemērktu raibo pupiņu;
2 lieli sīpoli;
2-3 ēdamkarotes eļļas;
Maigs vakars, pie kamīna, šķiet, laime klusi snauž...
Viktors Avins *
Brīnišķīgs vakars! Kafija, tēja, karsta šokolāde, karstvīns, vai varbūt vienkārši silts, mājīgs vilnas pleds, rokās mīļākā grāmata un kamīna uguns, kas māna ar savu gaismu – lūk, kas mums vajadzīgs labai atpūtai!
Sastāvdaļas:
Netrekns biezpiens — 300 gr
Bumbieris - 1 gab.
Siers ar pelējumu - 30 gr
Olas - 2 gab.
Zemenes - 4 gab.
Hurma satur daudz vērtīgu ogļhidrātu un šķiedrvielu. Rūgtā šokolāde satur bioflavonoīdus, kuri mūs pasargā no saslimšanas ar vēzi un šūnu novecošanās. Hurmā ir liels daudzums beta karotīna, kas ādu padara jaunu un gludu.
Sastāvdaļas:
Puķkāposti — 300 gr
Piens — 200 ml
Meža sēnes — 300 gr
Šampinjoni — 300 gr
Rupjmaize apaļā — 150 gr
(pagatavošanas laiks 15 min.)
Sastāvdaļas:
Ingvera sula 2 ēdamkarotes
Loki 70 g
Vistas fileja 170 g
Zaļumi (baziliks vai pētersīļi)
Ir burvīga tradīcija - Jāņos ēst Jāņu sieru. Mēs piedāvājam pagatavot Jāņu sieru mājas. Mūms nepieciešams: