Trešā Baltijas WISE konference

WISE 32.-3. augustā viesnīcā „Islande”, kas atrodas Daugavas krastos pašā Rīgas centrā, norisinājās trešā Baltijas WISE konference uzņēmumu īpašniekiem un vadītājiem. Konferenci organizēja Baltijas WISE uzņēmēju klubs (Starptautiskās WISE asociācijas pārstāvniecība Baltijā) un Pirmā Baltijas Habarda vadības koledža. Divu dienu gaitā konferencē tika apskatītas dažādi personāla vadības un darba organizācijas aspekti, kas ļauj paaugstināt uzņēmuma efektivitāti.

Tieši ar mērķi palīdzēt biznesa īpašniekiem tika izveidota uzņēmēju asociācija WISE. Tās uzdevums – palīdzēt uzņēmējiem gūt lielākus panākumus. Lai to realizētu, tika izveidoti tematiski kursi, bet dažādās pasaules valstīs tiek organizētas šāda veida konferences. Pastāv vietas, kur šādas konferences norisinās jau gadu desmitus, tomēr trešā Baltijas WISE konference notiek trešo reizi.

Konferenci atklāja WISE Baltija čartera komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Konstantinovs. Viņš iepazīstināja dalībniekus ar NVS un Baltijas valstu WISE asociācijas prezidenti Jevgēniju Suharevu, kas nodeva starptautiskā WISE un Eiropas WISE biroju apsveikumus par konferences uzsākšanu, kā arī novēlēja visiem klātesošajiem saņemt atbildes uz ne tik viegliem personāla vadības jautājumiem.

Vēlāk uzstājās nākamais lektors — rekrutēšanas kompānijas īpašniece Nelli Zemniece. Viņa pastāstīja par profesionālās personāla atlases priekšrocībām. Tik tiešām – kadru daļas kā tādas ir izzudušas, to vietā ir parādījušās kompānijas, kas māk atsijāt pretendentus uz vakantajām vietām caur atlases sietu. Performijas „siets”, kā izrādījās, dod 95% rezultativitāti. Šī metodes īpatnību atklāšana daudziem no klausītājiem bija jauns atklājums.

Vēlāk uzstājās biznesa vadības WISE konsultants Andrejs Kruglovs. Šī nav viņa pirmā uzstāšanās Rīgā un, protams, tā izsauca lielu interesi. Kā gan citādi, jo tēma „Sadarbības īpatnības ar personālu postindustriālajā ērā” skar ikvienu uzņēmēju. Svarīgi ir saprast, kā panākt to, lai darbinieks uzņemtos atbildību par savu darbu un tā rezultātu, un kā izvairīties no situācijas, kurā viņš sāk strādāt jūsu konkurentu labā. Kruglova kungs, kā vienmēr, piesaistīja ar savu harizmu un profesionalitāti.

Vēlāk vārdu atkal pārņēma Jevgēnija Suhareva, pastāstot klausītājiem ne tikai Asociācijas izveidošanās vēsturi, bet arī tās darbības noteikumus un WISE biedrības priekšrocības.

Tad norisinājās Pirmās Baltijas Habarda koledžas direktora Aloiza Taraņuka pirmā uzstāšanās. Viņa izvēlētā semināra tēma bija „Kā no darbinieka izveidot kompetentu un izglītotu vadītāju”. Šī debija nelika vilties!

Pirmās konferences dienas nobeigumā ikviens interesents varēja piedalīties pastaigā pa Vecrīgu, kuru piekrita vadīt biznesa lēdija un nekustamā īpašuma aģentūras Ekocentrs direktore Jeļena Kordževa. Tās laikā pat rīdzinieki uzzināja daudzus pārsteidzošus un interesantus faktus.

Nākamā diena sākās ar estētikas stundu, kuru pasniedza imidža veidošanas speciāliste – Irina Pčelina. Viņa pastāstīja par dress-koda galvenajām kļūdām, atklājot kā tās ietekmē uzņēmuma ienākuma līmeni. Klausītājiem tika sniegti arī trūkumu novēršanas risinājumi. Lekcijas nobeigumā tika parādīta pusstundu ilga unikāla filma, kas uzskatāmi demonstrēja pareizi izvēlētu apģērbu veiksmīgas karjeras veidošanai.

Pavisam negaidītu tēmu „Vai darbiniekiem svarīga ir tikai alga” apskatīja speciāliste jaunu projektu palaišanā Anna Krumholce. Daudziem konferences dalībniekiem doma, ka pastāv lietas, kas ir svarīgākas par naudu, bija jauna un negaidīta. Tomēr vairāku praktisko vingrinājumu laikā klātesošie novērtēja izsmalcināto pieeju un informācijas pielietojamību savos uzņēmumos.

Konference beidzās ar jau Baltijas konferencēm tradicionālo apaļo galdu, kuru teicami vadīja Andrejs Kruglovs (kuluāros bieži saukts par krievu Lariju Kingu).

Kopā ar Kruglovu pie galda tika uzaicināti: eksperte Jevģēnija Suhareva – NVS un Baltijas valstu WISE asociācijas prezidente, Jurijs Kiseļovs – kompānijas ATMangment līdzīpašnieks, Jeļena Kordževa – nekustamo īpašumu aģentūras Ekocentrs īpašniece, Vadims Semenovskis – kompānijas Bitcom prezidents un Eduards Murujevs – IMC marketinga kompānijas direktors. Apaļā galda tēma – „Vai pastāv vadības instrumenti, kuru veicina uzlabojumus biznesā?” izsauca lielu interesi un daudzas atsauksmes no skatītāju vidus. Katrs konferences dalībnieks, neatkarīgi no tā, vai viņš atradās uz skatuves vai zālē, atšķirībā no teātra, nebija vien skatītājs, bet arī pilntiesīga Apaļā galda dalībnieks.

Divu dienu intensīvā darba laikā trešās Baltijas WISE konferences dalībnieki ieguva milzīgu noderīgas informācijas daudzumu, jaunus biznesa kontaktus un vēlmi visu sadzirdēto un saklausīto pielietot savā darbā! Draudzīgu aplausu pavadībā konferences organizatori saņēma pateicības no WISE asociācijas!

Bookmark and Share
Top.LV