Kā domā bagāti cilvēki.

0 42bf8 2f7bfebe LStīvs Sibolds, grāmatas „Kā domā bagātie” ir atklājis 15 galvenās domāšanas atšķirības cilvēkiem, kuriem ir biezi naudas maki un iespaidīgs bankas konts.

Lūk tās:

  1. Bagātie uzskata egoismu par labu īpašību.

 

Parastiem cilvēkiem var rasties vēlme izglābt visu pasauli vai palaist sev pa priekšu citus cilvēkus, un tas neļauj kļūt bagātam. Bagātie domā apmēram tā: „Es nevarēšu palīdzēt citiem, ja sākumā nepalīdzēšu pats sev”.


2. Bagātajiem ir „darbīga” domāšana

Diezin vai jūs sastapsiet bagātu cilvēku rindā pēc lotetrijas biļetēm (pat pirms tam, kad viņš ir kļuvis bagāts) Parasts cilvēks gaida, ka kāds cits palīdzēs viņam kļūt bagātam - loterija, valdība, draugs vai laulātais, un paliek nabadzīgs. Bagātie uzsāk konkrētas darbības un tērē laiku konkrētu uzdevumu risināšanai.


3. Bagātie dod priekšroku konkrētām zināšanām, pat uz formālās izglītības rēķina.

 

Vidējais cilvēks tic, ka ceļš uz bagātību ved caur diplomiem un disertācijām. Bagātie pelna, pārdodot savas specifiskās zināšanas, kuras tie ir ieguvuši, nodarbojoties ar konkrētu lietu.

 

4. Bagātie sapņo par nākotni.

 

Bagāti cilvēki daudz laika pavada, apdomājot mērķus un to realizācijas paņēmienus. Parasti cilvēki vairāk ir aizņemti ar savu pagātni, tādēļ bieži vien ieslīgst depresijā.

 

5. Bagāti cilvēki domā par naudu loģiski.


Vidēji statistiskais cilvēks var ierimt lamatās, domājot par naudu emocionāli vai sapņojot par mierīgu komfortablu dzīvi. Bagāts cilvēks skatās uz naudu loģiski kā uz instrumentu, kurš dod noteiktas iespējas un atver noteiktas perspektīves.

 

6. Bagātie aizraujas un seko savām aizraušanās.

 

Opra Vinfi reiz teica: “Vajag sekot savām vēlmēm un darīt to, kas patīk”. Bagātie cielvēki atrod veidu, kā pelnīt naudu, nodarbojoties ar to, kas sniedz baudu. Parasti cilvēki pelna naudu ar to, ko nepavisam negribas darīt.

 

7. Bagātie nekad neapstājas pie sasniegtā.

 

Parasti cilvēki liek nākotnes latiņu diezgan zemu, lai izvairītos no vilšanās. Bagātie gaida no dzīves daudz un tiecas realizēt savus visdrosmīgākos sapņus.

 

8. Bagātie cenšas par “kaut ko” būt.

Parasti cilvēki tieši pretēji, ir pārliecināti, ka nepieciešams kaut ko „izdarīt”, lai kļūtu bagāti, un fokusējas uz ātru rezultātu. Bagātie ir koncentrējušies uz sevis pilnveidošanos un mācās no kļūdām.

 

9. Bagātie cenšas gūt labumu no citu cilvēku naudas.

Parasti cilvēki ir pārliecināti, ka vajag taisīt naudu, palielinot savu pašu naudu. Bagātie prot izmantot citu cilvēku naudu.


10. Bagātie dzīvo pieticīgāk nekā var atļauties.

 

Tas var šķist neloģiski, tomēr bagātie uztver bagātību kā iespēju tērēt nazāk, kā viņi var atļauties, Parasts cilvēks dzīvo pāri saviem līdzekļiem, ielienot parādos.


11. Bagātie māca saviem bērniem, kā kļūt bagātiem.

Prasti cilvēki māca saviem bērniem, kā izdzīvot, bet bagātie jau no agras bērnības māca saviem bērniem dalīt pasauli bagātajos un trūcīgajos.

 

12. Bagātie neatļaujas uztraukties naudas dēļ.

 

Parasti cilvēki pastāvīgi izjūt stresu naudas trūkuma dēļ. Bagāti cilvēki atrod mierinājumu bagātībā un nebaidās atzīt, ka nauda var atrisināt lielāko daļu no viņu problēmām, un tas ļauj viņiem pelnīt vēl vairāk. Parasti cilvēki skatās uz naudu kā uz nebeidzamu cīņu un neizbēgamu ļaunumu, kurš viņiem ir jāpacieš.

 

13. Bagāti cilvēki dod priekšroku tērēt laiku izglītībai nevis izpriecām.

 

Parastiem cilvēkiem viss ir otrādi. Pabeiguši skolas un institūtus, viņi lasa romānus, šķirsta žurnālus un izklaidējas, tā vietā lai turpinātu pašizglītošanos.

 

14. Bagātie ap sevi pulcina domubiedrus.

Parasti cilvēki uzskata bagātos par snobiem un parasti pret superbagātajiem attiecas ar nepatiku. Bagātie izvairās no saskarsmes ar drūmiem cilvēkiem un personām, kuras viņus neieredz, un no tā šķiet esam vēl lielāki snobi.

 

15. Bagātie ir koncentrējušies uz peļņas iegūšanu.

 

Parasti cilvēki cenšas krāt naudu un palaiž garām lielas iespējas. Bagātie redz ainu kopumā un atrod iespējas pelnīt lielu naudu.

Bookmark and Share
Top.LV