.

Sešas tipiskas jauno uzņēmēju kļūdas

biznes plan dlya nachinaushego predprinimatelya-300x209Lielākā daļa jauno uzņēmēju pieļauj sešas tipiskas kļūdas, kuras traucē biznesa attīstību. Ja bizness „neiet no rokas”, iespējams, ka jūs pieļaujat kļūdas un neprotat tās atzīt.

Mazais bizness – tā ir brīnišķīga iespēja pārvērst savu hobiju peļņu nesošā nodarbē. Kādēļ gan mazā biznesa īpašnieki nespēj noturēties vairākus gadus? Lūk, daži paņēmieni, kuru dēļ nepieredzējuši uzņēmēji pārvelk krustu savam biznesam.

1.Tieksme ātri kļūt bagātam. Īstie panākumi nāk pēc 15-20 gadu ilga cītīga darba. Ja jūs gribat vienā jaukā rītā pamosties kā miljonārs, tad jūs droši vien esat sapņotājs, kuram nav naudas, nevis cītīgs darbonis. Dodiet savam biznesam laiku attīstībai, nesteidzieties pamest iecienīto nodarbošanos, ja pirmajos gados neplūst naudas upe.
2. Neņemt vērā konkurentus. Pat tad, ja jums ir pilnīga pārliecība par to, ka esat izdomājuši unikālu un agrāk nezināmu produktu, nepaslinkojiet un pārbaudiet, vai tomēr nav kādu konkurentu. Ir svarīgi izanalizēt ne tikai tiešos, bet arī otrā plāna konkurentus. Kas vēl bez jūsu produkta var piesaistīt klientu? Atcerieties arī par to, ka pircējam vienmēr ir iespēja vienkārši aiziet, un tā ir pati nopietnākā konkurence.
3. Būt sliktam līderim. Jūsu uzņēmuma panākumi pilnā mērā ir atkarīgi no jūsu vadības efektivitātes. Jums nav jākļūst par diktatoru, bet nav jābūt arī par pašpuiku.
4. Veltīt visu laiku darbam. Daži uzņēmēji pieļauj lielu kļūdu, cenšoties 24 stundas diennaktī sevi veltīt darbam. Sabalansējiet savu privāto un darba laiku, un jūs ieraudzīsiet, ka gan darbā, gan ģimenē lietas ies daudz labāk.
5. Nolaist cenas. Daudzi uzskata, ka tad, kad biznesā sākas grūti laiki, ir jāsamazina cenas. Vai zemas cenas piesaista vairāk klientu? Nepavisam nē. Daudzi pircēji dod priekšroku dārgākām precēm, jo augstāka cena vairumā gadījumu nozīmē labu kvalitāti.

6. Nav skaidras mārketinga stratēģijas. Ja jūs patērētajiem nesniegsiet informāciju par savu produktu vai pakalpojumu, viņi paši nespēs saprast, ko īsti jūs viņiem piedāvājat.

Bookmark and Share
Top.LV