.

Nekas nav atrasts
Monthly View
Mēneša skats
Weekly View
Nedēļas skats
Daily View
šodien
Categories
See by categories

Daily View

Sestdiena 18 Janvāris 2014
  Preceding Day Sestdiena 18 Janvāris 2014 Following Day
  • Datums/Laiks:
    Nosaukums: Grāmatu draugu ķēde – akcija „Gaismas ceļš”
    Raksturojums:

    gramatu kede18. janvārī norisināsies arī ilgi lolotā Grāmatu draugu ķēde – akcija „Gaismas ceļš”, kurā Rīgas ielās 2014 metru garumā no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas uz jauno Gaismas pili no rokas rokā tiks padotas grāmatas.

    Bibliotēkas jaunā ēka ir būtisks kultūras infrastruktūras objekts. Kopēja rokās sadošanās vienam mērķim Baltijas ceļā 1989. gadā atnesa neatkarību. Grāmatu draugu ķēde ir simboliska sadošanās rokās, kas apliecina vērtību sistēmu Rīgā un Latvijā. Sadosimies rokās par kultūras vērtībām, to saglabāšanu un tālāknešanu!

    Grāmatu draugu ķēdei joprojām var pieteikties mūsu portālā!

    Papildu informācija :riga2014.org

  • Datums/Laiks:
    Nosaukums: Izstāde „1914”
    Raksturojums:

    1914 sarkans 420 200No 18. janvāra apmeklētājiem būs atvērta izstāde „1914”, ko līdz 20. aprīlim varēs aplūkot izstāžu zālē „Arsenāls”. Tā akcentēs Pirmā pasaules kara ietekmi kultūrā, parādot gan mākslinieku – aculiecinieku – mākslas darbus, gan laikmetīgas kara interpretācijas mūsdienu autoru sniegumā. Izstāde ļaus iepazīties ne tikai ar unikālām fotogrāfijām, latviešu klasiskā modernisma darbiem, bet arī ar gleznām, grafikām un unikāliem tēlniecības paraugiem no citām valstīm – Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Polijas, Slovākijas, Čehijas, Slovēnijas, Horvātijas, Serbijas un Ungārijas, kas pārstāv prestižākos mākslas muzejus un nacionālās galerijas.

    Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) projekts „1914” ir viens no centrālajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem, kas tiek īstenots tematiskās līnijas „Brīvības iela” ietvaros. Vērienīgā projekta centrā ir mākslas izstāde, kas 2014. gada sākumā būs skatāma LNMM izstāžu zālē „Arsenāls”.

    Atrašanās vieta : Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls
    Kontakti : Torņa iela 1
    Papildu informācija :Papildus informācija: riga2014.org Organizators: www.lnmm.lv

  • Datums/Laiks: 08:00 - 17:30 
    Nosaukums: „Rīga 2014” programmas „nogaršošana” Rīgas Centrāltirgū un Rīgas Starptautiskajā autoostā
    Raksturojums:

    centralnyi-rynokSestdien, 18. janvārī, jau no plkst. 8.00 no rīta līdz 17.30 pēcpusdienā Rīgas Centrāltirgus un tā paviljoni piedāvās vienreizēju notikumu – iespēju „nogaršot” visu 2014. gada programmu. Katrā no paviljoniem un Rīgas autoostā varēs izbaudīt programmas tematisko līniju atmosfēru, kā arī tirgus tradicionālo piedāvājumu. Tematiskās līnijas „Ceļu karte” noskaņas varēs baudīt Gaļas un Sakņu paviljonā, kur mājos „Izdzīvošanas komplekts”, Piena paviljons izzinās vēsturi ar tematiskās līnijas „Brīvības iela” dalībniekiem, Zivju paviljonā tiks ieskicēta „Dzintara ādere”, savukārt tematiskajai līnijai „Okeāna alkas” atvēlēta Rīgas Starptautiskā autoosta. Papildu informācija par paviljonu un autoostas programmu sekos turpmāk.

    Atrašanās vieta : Rīgas Centrāltirgus un tā paviljoni
    Papildu informācija :riga2014.org

  • Datums/Laiks: 19:00 
    Nosaukums: Gaismas uzvedums
    Raksturojums:

    file41862921 8151e505Daugavas akvatorijā – starp Dzelzceļa un Vanšu tiltu – plkst. 19.00 sāksies muzikāls gaismas stāsts par dabu, cilvēku un kultūru. Komponista Jāņa Lūsēna īpaši šim uzvedumam komponēto mūziku „izkrāsos” pirotehnisko uzvedumu meistara Kalvja Kalniņa un gaismu mākslinieka Normunda Bļasāna veidotās gaismas ainavas.

    Atrašanās vieta : Daugavas akvatorijā – starp Dzelzceļa un Vanšu tiltu
    Papildu informācija :riga2104.org

  • Datums/Laiks: 21:00 
    Nosaukums: Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas koncerts „Rīga dimd!”
    Raksturojums:

    Ada GIT foto-Valdis-Jansons-640x300Tajā piedalīsies izcilākie Latvijas akadēmiskās, etno un popmūzikas mākslinieki, kori un orķestri. Koncerta vēstījums būs apliecinājums Rīgas vēsturiskajam un laikmetīgajam skaistumam un daudzveidībai. Rīgas vizuālajiem simboliem un zīmēm, kas spilgti stāsta par pilsētu mums pašiem un viesiem. Vietas, sajūtas un ļaudis, ar kuriem lepojamies. Rīga, kas apdziedāta un mīlēta tautasdziesmās un mūslaiku dzejā. Ar Riharda Vāgnera, Pētera Čaikovska, Emīla Dārziņa, Marģera Zariņa, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Artūra Maskata, Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna neaizmirstamām mūzikas kompozīcijām Rīga šajā koncertā klausītājus uzrunās kā laikmetīga kultūras un mākslas pilsēta.

    Atrašanās vieta : Arēnā Rīga
    Papildu informācija :riga2014.org

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012

Top.LV