.

Nekas nav atrasts
Monthly View
Mēneša skats
Weekly View
Nedēļas skats
Daily View
šodien
Categories
See by categories
Datums/Laiks: Piektdiena 14 Februāris 2014, 08:00
Nosaukums: Mākslas akadēmijas karnevāls – citāds eksperiments pilnmēnesī
Raksturojums:


 Publicitātes foto / Mākslas akadēmijas arhīvs

Mūzikas baudītājiem karnevāls piedāvās iespēju dzirdēt jaunākās pašmāju muzikālās sensācijas, kuru vidū būs grupas „Manta”, „Carnival Youth”, „Jakob Noiman Festival Band”, „Samba de Riga”, „The Coco'nuts”, Jānis Ruņģis un citi lieliski mūziķi. Klausītāju ausis lutinās starptautiskā apvienība „BLONDBLACKBLONDE”, kurā apvienojušies mūziķi no Latvijas, Nīderlandes un Ņujorkas, kā arī kaimiņi no Lietuvas – „Garbanotas Bosistas”. Lai karnevāla muzikālo programmu padarītu vēl krāsaināku, pasākuma atklāšanā piedalīsies kolorītās „Suitu sievas”, kurām kopīgā performancē pievienosies Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfi un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jaunie mūziķi.

Par ballīti 3. stāvā apsolījuši rūpēties „Dirty Deal Audio”, uz kuru skatuves uzstāsies jau labi zināmi mākslinieki – 96WRLD, Kodek, TV Maskava + Ohmtek, Niklavz, Oriole, Ansis, Kristaps ritms, Ashniko, Tenda, Kashuks, kā arī viesis no kaimiņu zemes – Pukus.

Pasākuma laikā būs pieejamas dažāda veida radošās aktivitātes – aktu studijas, mākslas terapijas darbnīcas, kino telpa. Karnevālā viesosies projekts „Vārda vibrācija”, kas audiovizuālā sintēzē apvieno jaunos dzejniekus, mūziķus un māksliniekus. Vakara gaitā uzstāsies Mikus Frišvelds, Mr. Myster, H. E. Zēgners, Ivars Šteinbergs, „Komūna 7”, apvienība „Cosmic Weather Forecasting System” un citi.

Tiem, kam karnevālā mierīgāks prāts, būs iespēja laiku pavadīt „čillautā”, baudot eksotiskās „Matērija” tējas un mierīgu atmosfēru. Savukārt iekarsušos dejotājus pie lielās skatuves veldzēs pasākuma draugi – „Very Berry” un dabīgais minerālūdens „Sigulda”. Par radošām uzkodām un maltīti gādās „Tvaiks”, bet neaizmirstamus dzērienus jauks „Coco Loco”, „Chomsky” un „Ezītis miglā”. Eksotisku garšas baudījumu piedāvās tējnīca un konditoreja „Džagannat”.

Kā ierasts, karnevāla unikalitāti pastiprinās estētiski augstvērtīgas dekorācijas, par kuru tapšanu jau laikus rūpējas Mākslas akadēmijas studenti un kolēģi no citām Latvijas mākslas skolām. Šogad par dekorācijām domāts īpaši laicīgi – tiek izstrādāti telpu maketi un konceptuālais risinājums. Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozares studenti idejas izstrādājuši mākslinieka un katedras vadītāja Andra Vītoliņa vadībā. Telpu gaismas dizains tiek veidots sadarbībā ar Latvijas Kultūras koledžas topošajiem gaismas dizaineriem un nozares profesionāļiem.

Neiztrūkstoši pusnaktī tiks meklēts labākais karnevāla tērps. Trīs oriģinālāko tērpu autoriem būs iespēja iegūt „Tallink” dāvanu kartes atpūtas ceļojumam, kā arī viena tērpa autors mājup dosies ar pirmsākuma izdzīvošanas komplektu no tūrisma un aktīvās atpūtas preču veikala „Gandrs”.

Arī šogad Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls sadarbībā ar „DarbaVietu” 12. februārī no plkst. 17.00–21.00 Blaumaņa ielā 34-1, Rīgā, piedāvās brīvi pieejamu „Pirmsākumu Tērpu Perētavu”, kurā kopā ar profesionāļiem par simbolisku dalības maksu visi gribētāji varēs izveidot savu šā gada ietērpu. Vairāk informācijas par darbnīcu var atrast šeit.

Karnevāls durvis vērs 14. februārī plkst. 19.00 un turpināsies līdz rīta gaismai. Lai novērstu drūzmēšanos un garas rindas pie ieejas, viesi aicināti ierasties laikus.

No 3. līdz 7. februārim akadēmijas telpās, Kalpaka bulvārī 13, noritēs biļešu iepriekšpārdošana Latvijas Mākslas akadēmijas un citu Kultūras ministrijas pakļautībā esošo izglītības iestāžu audzēkņiem. Biļešu cena Mākslas akadēmijas studentiem ir 5 eiro, Kultūras ministrijas pakļautībā esošo izglītības iestāžu audzēkņiem – 15 eiro (uzrādot derīgu studenta/skolēna apliecību vai ISIC). Pārējiem interesentiem biļetes būs pieejamas iepriekšpārdošanā 3. un 12. februārī par 20 eiro. Šajās dienās par īpašu cenu biļetes būs pieejamas arī karnevāla „Twitter” un „Facebook” kontu sekotājiem. Biļešu cena pie ieejas pasākumā – 30 eiro. Ieeja karnevālā no 18 gadu vecuma.

Atrašanās vieta : Latvijas Mākslas Akadēmija
Kontakti : http://riga2014.org/
Papildu informācija :

Back

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012

Top.LV