.

4. maija svētku programma Rīgā

virves-vilksana-7-43286413Ar dažādiem koncertiem, sportiskām aktivitātēm un svinīgiem pasākumiem Rīgā 4. maijā tiks svinēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena.

Svētki sāksies plkst. 11.00 ar Ziedu Latvijas veidošanu pie Brīvības pieminekļa, tā ilgs līdz plkst. 21.00 un būs aplūkojama visas brīvdienas līdz 6. maijam.

No plkst. 11.00 līdz 13.50 pie Brīvības pieminekļa muzicēs pūtēju orķestri, bet plkst. 14.00 – valsts augstāko amatpersonu svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija.

Centrālie izklaides notikumi norisināsies 11. novembra krastmalā, kur aktivitātes sāksies jau plkst. 10.30 ar „Pavasara sporta festivālu”. Līdz plkst. 16.00 būs gan stafetes, gan skrituļslidošana, skeitbords, fotoorientēšanās un klinšu kāpšanas siena. Sportisko kaislību kulminācija būs plkst. 16.00, kad notiks otrās Lielās virves vilkšanas sacensības – labais Daugavas krasts pret kreiso.

No plkst. 17.00 sāksies koncerts „Laiks svinēt”, kurā uzstāsies grupas „Satellites LV” un „The Sound Poets”, kā arī hiphopa mūziķis Gačo. Par radošu koncerta norisi rūpēsies Ketija Šēnberga un DJ Toms Grēviņš


Kā kultūras portālu „Rīga 2014” informēja „Ideju institūta” pārstāve Egita Buliņa, no plkst. 19.00 līdz 22.00 11. novembra krastmalā būs koncerts „Samīļo Latviju jeb Pavasarīgs dzimšanas dienas ceļojums”.

11 novembra krastmala leta mazs2

Koncertā piedalīsies: Intars Busulis, Jānis Stībelis, Ieva Kerēvica, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, „Musiqq”, Kaža, Daumants Kalniņš, Liene CandyAmber, Valters Frīdenbergs, Zane Dombrovska, Goran Gora un Māra Upmane, kā arī TV3 šova „Koru kari” dalībnieki – Rīgas Zelta saules koris, Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un Rīgas Jūras zilais koris. Koncerta noslēgumā – grupas „Instrumenti” īpašā uzstāšanās.

4. maija svētku koncerti Rīgā norisināsies arī citās vietās – plkst. 14.00 sāksies svētku koncerts Kultūras un atpūtas centrā „Imanta”, Anniņmuižas bulvārī 29, kur ar jubilejas koncertprogrammu „Sapumpurots zars” uzstāsies leģendārā latviešu rokgrupa „Pērkons”.

Savukārt Kultūras centrā „Iļģuciems” plkst. 13.00 būs svētku koncerts „Sveicam tevi, Latvija!”.

Jau ziņots, ka 4. maijā tiks atklāta arī atjaunotā kultūras pils „Ziemeļblāzma”, kur parkā, Lielajā zālē un Kamerzālē plaša svētku koncertprogramma ar Andra Ērgļa, Laura Reinika, Yenny May, Žorža Siksnas, Markusa Rivas, Ievas Kerēvicas un citu solistu, muzikālo kolektīvu un koru piedalīšanos.

Tāpat svētku pasākumi norisināsies Vērmanes dārzā, Aleksandra Čaka muzejā, Rīgas porcelāna muzejā, kinoteātrī „Splendid Palace”, Daugavas promenādē Ķengaragā un citviet. Visa 4. maija svētku programma atrodama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā.

 

Bookmark and Share
Top.LV