.

Nekas nav atrasts
Monthly View
Mēneša skats
Weekly View
Nedēļas skats
Daily View
šodien
Categories
See by categories

Weekly View

20 Janvāris 2014 - 26 Janvāris 2014
  Preceding Week 20 Janvāris 2014 - 26 Janvāris 2014 Following Week
20 Janvāris
  • Datums/Laiks:
    Nosaukums: Kinētiskā mākslas izstāde „Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam.”
    Raksturojums:

    Karlis Johansons Otra-konstruktivistu-pavasara-izstade 1921Līdz ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas atklāšanu un Grāmatu draugu ķēdi, tur tiks atklāta arī laikmetīgās mākslas izstāde „Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam.” Laikmetīgās mākslas centra veidotā ekspozīcija ir ekskurss Latvijas 20. un arī 21. gadsimta avangarda mākslā. LNB jaunajā ēkā būs aplūkojami septiņu Latvijas mākslinieku novatoru darbi, sniedzot ieskatu par sava laika eksperimentālām, pat utopiskām mākslas vērtībām. Izstāde ir dialogs starp dažādiem laika periodiem, uzrādot savstarpējās sakarības un pārmantojamību mākslas darbos, kuri katrs pieder citam laikmetam un citai ideoloģiskajai ērai.

    Izstādē pārstāvētie mākslinieki: Kārlis Johansons (1890–1929), Gustavs Klucis (1895–1938), Valdis Celms (1943), Jānis Krievs (1942), Artūrs Riņķis (1942), Gints Gabrāns (1970) un Voldemārs Johansons (1981).


    Atrašanās vieta : Latvijas Nacionālā bibliotēka (jaunajā ēkā)
    Papildu informācija :Izstādes atklāšana 19. janvārī, apmeklētājiem tā būs atvērta no 20. janvāra līdz 16. martam. Norises datumi vēl gan var tikt mainīti.

  • Datums/Laiks:
    Nosaukums: Kristiāna Boltanska izstāde „Sirdspuksti”
    Raksturojums:

    boltanski2Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas nedēļas nogale noslēgsies ar Francijas laikmetīgās mākslas korifeja Kristiāna Boltanska (Christian Boltanski) instalācijas „Sirdspuksti” atklāšanu. Tā būs aplūkojama izstāžu zāles „Arsenāls” Radošajā darbnīcā. Instalācija savdabīgā veidā iemūžina atmiņu par cilvēku. Mākslinieks nojauc robežas starp dzīvību un nāvi, starp pagātni un šodienu. Sirdspuksti atgādina, ka nāves robeža tiek šķērsota ik brīdi. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja reģistrēt savu sirds ritmu „Sirdspukstu” arhīvā, kas ierakstus glabā Japānā. Projekts tapis sadarbībā ar Francijas Institūtu Latvijā.

     

    Ievērojamā franču laikmetīgās mākslas meistara Kristiana Boltanska (Christian Boltanski) personālizstāde ir viens no Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas programmas nozīmīgākajiem notikumiem, kas tapis sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā. No 2014. gada 19. janvāra līdz 20. aprīlim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā (2. stāvā, Torņa ielā 1, Vecrīgā) Kristians Boltanskis prezentēs divus izcilus, pasaulē plašu atzinību guvušus mākslas projektus – videodokumentāciju „Starp laikiem” („Entre Temps”) un radošo pētījumu „Sirdspukstu arhīvs” („Archives du Coeur”), kurā varēs piedalīties ikviens izstādes apmeklētājs.

     

    Atrašanās vieta : Izstāžu zāle ARSENĀLS
    Kontakti : Torņa 1, Vecrīga
    Papildu informācija :Izstāde apmeklētājiem būs pieejama jau no 20. janvāra līdz 20. aprīlim.

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012

Top.LV