.

D99 siltie risinājumi

d99Intervija ar Sergeju Domninu, būvmateriālu vairumtirdzniecības bāzes D99 īpašnieku.

Nevajag salt
Kamēr sinoptiķi vēl šaubās par prognozēm, Sergejs Domnins nešaubās:
- Mums ir sistēmiski risinājumi fasāžu siltināšanai pat ziemā. Visi ir dzirdējuši par Ceresit. Tas ir celtniecības maisījumu komplekss, ko ražo Henkel, ar kuru sadarbojamies jau 19 gadus.


Celtnieki zina, ka siltināšanai tiek izmantots tā saucamais „pīrāgs". Tā sauc visu, kas atrodas starp ārsienu un dekoratīvo apmetumu. Pīrāgs ir kārtains, to veido:
siltinātājs (putuplasts vai akmensvate);
līme, ar ko siltinātāju pielīmē pie sienas;
dībeļi, ar kuriem siltinātāju stiprina pie sienas;
atkal līme;
no stikla šķiedras veidots armatūras tīkls;
atkal līme;
gruntējums kā dekoratīvā apmetuma pamats;
un visbeidzot – visskaistākais – jebkuras krāsas un faktūras dekoratīvais apmetums.
Standarta risinājums: siltināt māju, kad gaisa temperatūra nav zemāka par +5°C, jo līmei un gruntējumam ir jāizžūst.

Slapja lieta
Pastāv arī tā sauktā fasādes siltināšanas „slapjā metode". Firma Henkel piedāvā īpašus ziemai paredzētus maisījumus, ar kuriem iespējams strādāt, ja gaisa temperatūra ir 0°C. Pat ja temperatūra naktī noslīd līdz -5°C, nekas slikts nenotiek – viss nožūst, pielīmējas utt. tā, kā ir paredzēts.
- Varbūt tomēr labāk siltināšanai izmantot vasaru?
- Protams, tā ir labāk. Tā būtu arī lētāk. Tomēr, pirmkārt, jums nav jāsalst, gaidot nākamo vasaru, un, otrkārt – jau šajā ziemā ieekonomēsiet ievērojamu naudas summu par apkuri. Ir vēl kāda neliela viltība. Ja uzstādīsiet siltinātāju, māja jau kļūs siltāka. Un dekoratīvo apdari varat veikt tikai pavasarī. Gan ieekonomēsiet, gan sasildīsieties.
Tomēr, ja nolemsiet visu izdarīt līdz galam un dzīvot skaistā mājā nevis pusfabrikātā, arī tam ir atrasts risinājums – īpašas ziemas piedevas dekoratīvajai apdarei un krāsai. Un, lūk – ārā ir ziema, bet jūs jau dzīvojat skaisti!

Iziet uz paneļa
Paneļu jeb ventilējama fasāde ir gluži cits risinājums. Ko tas nozīmē? Fasādei tiek piestiprināts alumīnija karkass. Alumīnijs nerūsē, nereaģē uz ārējo vidi. Turklāt tas ir daudz vieglāks nekā citi metāli, tātad rada mazāku slodzi nesošajām sienām. Šajā karkasā ievieto akmensvates siltumizolāciju. Akmensvati iepako plēvē, lai pasargātu no ārējās vides ietekmes.

Mājas ārpusi dekorē ar īpašiem augsta spiediena lamināta paneļiem HPL.
Tomēr ir kāda neredzama viltība – starp izolācijas vati un paneļiem tiek atstāts gaisa slānis, kas kalpo kā papildu siltumizolācija. Gluži kā logos, kuros gaisa slānis starp stikliem neļauj siltumam aizplūst. Šis slānis nav biezs: tikai 2–3 cm. Ar to pietiek, lai jebkuros laikapstākļos fasāde vienmēr paliktu sausa.
- Un lietus to nesamērcē?

Kāpēc dievi neizmirkst
- Jau senie romieši zināja šo fizikas likumu. Vai atceraties slaveno Romas Panteonu – visu dievu mājvietu? Tā kupolā ir atvere aptuveni deviņu metru diametrā. Ja domājat, ka stipra lietus laikā dievnamu pārpludina lietus šaltis, tad stipri kļūdāties. Siltā gaisa straume, kas ceļas augšup, ir tik spēcīga, ka izkliedē lietu un ēkā nonāk tikai viegla dūmaka.
Arī par mūsu fasādēm varam teikt, ka tām cauri netiks ne sniegs, ne lietus.

Par skaistumu nav jāmaksā
D99 dāvana tikai žurnāla „Pie ģimenes pavarda" lasītājiem.
Ja nolemsiet pilnībā nosiltināt savu māju un iegādāsieties pilnu vajadzīgo materiālu komplektu, dekoratīvā apmetuma tonēšanu saņemsiet BEZ MAKSAS. Jebkura krāsa – jūsu ģimenes pavarda skaistumam!
Protams, sveicu jūs Ziemassvētkos un Jaunajā gadā!

Sergejs Domnins,
SIA „D99", BNI Artmane biedrs
Daugavgrīvas iela 99, Rīga, LV-1007
Mob.: + 371 29135217
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.d99.lv

Bookmark and Share
Top.LV