.

Visretākās kaķu šķirnes. 2. Singapūra (Singapūras kaķis)

singapuraPēc spalvas nokrāsas un ārējā izskata tas ir rets kaķis. Šī ir jauna suga, kas parādījusies salīdzinoši nesen. Tās krāsu sauc „sepija agouti”.

Pasaulē ir maz šo kaķu audzētavu un tās var uz pirkstiem saskaitīt. Cenas ar atkarīgas tikai un vienīgi no audzētājiem, pagaidām praktiski neviens nav nopietni apstiprinājis sugas pazīmes.

Singapūra ir vismazākais kaķis pasaulē – lokans, maigs aziātu tipa un šauras miesasbūves kaķis. Sava mazā izmēra dēļ tas ir ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā. Līdz pat šai dienai sugas rašanās paliek noslēpums. ASV pirmo reizi kaķi ir ievedis fiziķis Hels Midous. Kaķus sāka krustot ar abesīniešiem, siāmiešiem un burmandiešiem. Selekcionāri panāca, lai kaķu spalvas krāsa kļūtu viegli rozā, un tas padara šos kaķus apbrīnojami skaistus.

Tas ir „kaķis - astīte”, viņš staigā saimniekam pa pēdām, pieņem no cilvēka visas uzmanības zīmes, var bezgalīgi spēlēties un lēkāt. Tomēr, jūtot saimnieka noskaņojumu, kaķis neuzbāzīsies un netraucēs. Spēlējas ar citiem kaķiem, bērniem, ņaud ļoti maigi un mīksti. Ērts un „kompakts” mājdzīvnieks.

Bookmark and Share
Top.LV