.

Enerģētiskie dzērieni

energetiskie-dzerieniLabdien! Šodien jebkuras lielas vai mazas pilsētas ielās var sastapt daudzus pusaudžus ar alu vai kokteili rokās, arī enerģētiskie dzērieni ir samērā izplatīta parādība jauniešu vidū.

Pirmajā acumirklī tas nešķiet uzmanības vērts. Tomēr tas tā nav. Viss, ko pārmērīgi lieto, ir slikti. Alus un kokteiļi ātri noved pie alkoholisma, un jauns organisms daudz ātrāk pierod pie dažādiem dzērieniem. Lai arī šajos dzērienos alkohola procents ir niecīgs, tajos ir ļoti daudz kaitīgu komponentu, piemēram maltoze, kas sekmē tauku uzkrāšanos, baldriānskābe – plaši zināms nomierinošs līdzeklis, alkaloīds himulīns, ēteriskās eļļas, B grupas vitamīni un citas nitrātus saturošas minerālvielas. Visas šīs vielas darbojas tādā veidā, ka alus patiešām palīdz atslābināties un atpūsties. Alus ir ļoti spēcīgs urīndzenošs līdzeklis, tādēļ tas sekmē organisma „celtniecības materiālu” – olbaltumvielu, taukvielu, ogļhidrātu un mikroelementu, it īpaši kālija, magnija un C vitamīna izskalošanu no organisma, un augošam organismam tā ir katastrofa!

Sākumā alus liekas nevainīga rotaļa, tomēr līdz kaut kā „nopietnāka” pamēģināšanai atliek tikai viens solis. Kā likums, neviens pat nepamana, ka ir jau spēris šo soli. Stiprie alkoholiskie dzērieni un vieglās narkotikas atrodas jau tepat blakus.

Ļoti populāri ir arī kokteiļi. Ir bail padomāt, kas ir to sastāvā! Ticiet man, tas ir daudz nopietnāk kā alus – viena vienīga ķīmija!

 

Enerģijas dzērieni. Daudzi tos dzer, lai paaugstinātu darba spējas. Tas ir stimulators. Taču stimulatori ir sava veida narkotikas. To lietošana ļoti bieži noved pie insulta un mikoinfarkta jauniem cilvēkiem.

Jāteic, ka pilnīgi pietiek ar parasta diennakts režīma ievērošanu, lai atjaunotu savas darba spējas.

Tādēļ paskatieties, ko jaunieši dzer ballītēs, svarīgu pasākumu laikā, gatavojoties eksāmeniem un pašu eksāmenu laikā.

Arī mums līdzās valdībai, kura cenšas ierobežot šo dzērienu lietošanu, ir jācenšas pasargāt mūsu nākamo paaudzi no kaitīgiem dzērieniem. 

Bookmark and Share

Lekcija. Slēptā patiesība par narkotikām (Marina Gribanova) lekcija krievu valodā

Top.LV