.

Kā noteikt, ka cilvēks ir lietojis narkotikas

narkotikasĻoti bieži gadās, ka cilvēkiem, kuru tuvinieku ir piemeklējusi nelaime un viņš ir nonācis narkotiku atkarībā, nepietiek informācijas, lai to varētu noteikt un saprast. Mēģināsim palīdzēt.

Eksistē pazīmes, kuras liecina par to, ka cilvēks lieto narkotikas. Zinot tās, jūs varat laicīgi atpazīt narkomānu iesācēju un paspēt viņu glābt.

Lūk, dažas pazīmes:

  1.      Acis. Acu zīlītes var būt ļoti sašaurinātas vai arī pretēji – ļoti paplašinātas. Skatiens var būt „aizmiglots”, it kā dzērumā. Parasti šāda „piedzēruša” acu skatiena gadījumā iemesls nav alkohols, bet gan narkotikas cilvēka organismā.
  2.      Runa. Var būt pārāk nedabīga, pareiza valoda vai arī runa, pilna ar nesaprotamām, nesaprātīgām un nesakarīgām frāzēm.
  3.      Izmaiņas cilvēka uzvedībā. Var būt sakāpināta aktivitāte vai otrādi – absolūta pasivitāte, kustības bremzētas. Šāda uzvedība var būt ilglaicīga, bet var būt arī, ka noskaņojums un uzvedība pastāvīgi un ātri mainās uz pretējo.
  4.      Noskaņojums. Galvenā narkotiku lietošanas pazīme ir pastāvīgas noskaņojuma svārstības, tā saucamie cilvēka emociju lēcieni un kritumi. Visbiežāk tas ir nepamatots, neapvaldāms prieks – eiforija. Tas izpaužas tā, ka cilvēks neadekvāti un ļoti spēcīgi priecājas par visu, kas viņam apkārt. Tā ir neizmērojma laimes un mīlestības sajūta.  Var būt arī pilnīgi pretējas emocijas, neizskaidrojama apātija un depresija, skumjas, ilgas, agresija, paaugstināts nogurums, bailes no visa, sajūta, ka tiek apdraudēts tad, kad draudu nemaz nav. Visbiežāk no narkotikām atkarīgam cilvēkam šie divi emocionālie stāvokļi mijas viens ar otru, proti, sākumā viss ir ļoti labi, pēc tam pēkšņi viss krasi mainās uz pretējo. Tas notiek vai nu pastāvīgi, vai periodiski.

Ja jūs atklājat saviem tuvajiem šādas pazīmes, vispareizākā darbība būs vērsties pēc palīdzības pie speciālistiem.

Bookmark and Share

Lekcija. Slēptā patiesība par narkotikām (Marina Gribanova) lekcija krievu valodā

Top.LV