.

Skaistas lūpas. Noderīgie padomi jūsu lūpu kopšanā. Lūpu kopšana mājas apstākļos.

Lupas 2Lūpu ādas attīrīšana

Kosmētiskās vielas no lūpām ir jāattīra ar maigā kosmētikas noņemšanas līdzeklī vai šķidrā krēmā vai kosmētiskajā pieniņā samitrinātu vates disku. Reizi vienā divās nedēļās ir nepieciešams lūpu pīlings.

Noteikti parūpējieties, lai jums būtu higiēniskā lūpu krāsa vai lūpu balzams un lietojiet to kā pamatu meikapam. Higiēniskā lūpu krāsa pasargās lūpas no pārkalšanas, apraušanas ar vēju, plaisāšanas un ultravioletajiem stariem.

Kas ir jāsatur labam lūpu kopšanas līdzeklim?

Pareizai līdzekļa izvēlei ir ļoti liela nozīme, tādēļ, iegādājoties lūpu balzamu, higiēniskās lūpu krāsas vai krēmus, rūpīgi izpētiet to sastāvu.

Veselīgo sastāvdaļu saraksts:

-       peptīdi – pastiprina kalogēna, hialuronskābes  iedarbību, paaugstina ādas elastību, kā arī to intensīvi mitrina.

-       A,B,E,F,C vitamīni sekmē brūcīšu un plaisu  sadzīšanu uz lūpām;

-       bišu vasks un dabīgās eļļas mitrina un izgludina lūpu ādu;

-       saules filtri pasargā lūpas no ultravioletajiem stariem;

-       ārstnieciskās zālītes sekmē brūcīšu sadzīšanu un novērš iekaisumu.

Vienmēr lietojiet kvalitatīvu lūpu krāsu. Vidējais lūpu krāsas derīguma termiņš – trīs gadi.

Dažkārt uz lūpu krāsas šķērsgriezuma parādās pilītes. Tās nav negatīvs faktors. Tas nav ūdens, bet gan tauku „iztvaikošana” siltumā. Lūpu krāsai iepriekšējo konsistenci var atgriezt, ieliekot to ledusskapī.

Toties nepatīkama smaka, lūšana, stingra tekstūra, sausuma sajūta uz lūpām pēc lūpu krāsas uzklāšanas liecina par to, ka ir beidzies derīguma termiņš, tādēļ tā nekavējoties ir jānomaina pret jaunu. 

Bookmark and Share
Top.LV