.

Skaistas lūpas. Noderīgi padomi lūpu kopšanai. Sals un mūsu lūpas.

lupasKā kopt lūpu ādu ziemas laikā.

Mīkstas un jutekliskas lūpas ir viens no sievietes ārienes vispievilcīgākajiem elementiem.

Lieta tāda, ka lūpu āda ir ļoti plāna un viegli ievainojama, tā pieprasa īpašu kopšanu.

Sakarā ar to, ka lūpās nav tauku dziedzeru, tās sāk izjust mitruma trūkumu ātrāk par pārējiem cilvēka ķermeņa orgāniem, lūpas zaudē ierasto formu, pasliktinās ārējais to izskats.

Katru dienu mēs savas lūpas traumējam visdažādākajos veidos. Katru dienu mūsu lūpas veic ap diviem tūkstošiem kustību tai laikā kad mēs smaidām, ēdam, izdarām dažādas grimases, paši pat to nenojaušot. Mēs savas lūpas pastāvīgi pakļaujam straujām temperatūras svārstībām (ēšanas un dzeršanas laikā), laizām tās un stresa mirkļos nervozi košļājam, kā arī liekam tās tiešajos saules staros, aukstajos vējos un stindzinošā salā!

Lobīšānās, paaugstināts sausums, sīku plaisiņu parādīšanās – tas viss var notikt, ja organismā ir traucēta vielmaiņa un tas cieš no A,E,K un B grupas vitamīnu trūkuma. Uz lūpām var parādīties herpes. Rajonā virs lūpām bieži vien parādās mūsu pirmās grumbiņas. 

Jūsu ādai, it īpaši lūpu ādai, ir svarīgi, lai jūs dzertu pietiekami daudz šķidruma, citādi lūpas uzreiz sāk kalst.

Lūpu ādas jūtīgumu nodrošina liels daudzums asinsvadu. Tie atrodas tuvu virspusei, tas izskaidro samērā lielo asiņošanu gadījumā, ja lūpas tiek traumētas.  Bieži vien lūpu stāvoklis atspoguļo visa organisma stāvokli. Piemēram, ja uz lūpām paradās zilgana nokrāsa, tā brīdina to īpašnieci par iespējamu sirds un asinsvadu sistēmas vai plaušu saslimšanu. 

Atbrīvojieties no ieraduma košļāt un laizīt lūpas. Jūs traumējat ādu, uz lūpām parādās mikrobrūcītes, kurās var sākties iekaisums.

 

Bookmark and Share
Top.LV