.

Spīdīgs biezpiena citronu kēkss

Kekss

Garšīgs un veselīgs ēdiens, kas prasa laika un spēku minimumu! 

Sviests — 25g (tieši 25, tā nav kļūda)
Cukurs  — 1 glāze (250 grami)
Biezpiens — 300 g.

Olas — 4 gab. 

Citrons — 1 gab. 
Soda — 1,5 tējkarotes 
Milti — 2 glāze

 

Mīkstu sviestu sajauc ar cukuru, pievieno biezpienu (es sākumā jaucu ar mikseri, bet pēc tam pārliku blenderī) un kārtīgi samaisa.

Citronu kārtīgi nomazgā, nogriež galiņus, sagrēž šķēlēs, lai attīrītu no kauliņiem un sablenderē līdz putriņas masai. Citrona putriņu pievieno biezpienam.

Pievieno olu un kārtīgi samaisa, tad pievieno sodu, samaisa un ļauj 1-2 minūtes pastāvēt, mīkla sāks piebriest acīm redzami.  
Pašās beigās pievieno miltus, mīkla „nosēdīsies” un kļūs „pinkaina”, pēc konsistences līdzīga šķidram krējumam.

Mīklu ielej silikona vai kādā citā formā, liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep 50-60 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Kēkss vārda tiešā nozīmē sanāk spīdīgs.

Bookmark and Share
Top.LV