Aprikožu-biezpiena pīrāga „Sirsniņa” recepte
- Detaļas
- Autors Dr. Oetker
Recepte no Dr. Oetker
Negaidiet Svēta Valentīna dienu, bet pasniedziet saviem mīļotiem mīlestības vārdā tādu pīrāgu, maigu, sulīgu un gardu.
Mīklai:
200 ml piena
50 gr sviesta vai margarīna
1 ola
1 iepakojums sausa rauga
1 ēdamkarote cukura un 1 tējkarote sāls
500 gr miltu
Pildījumam:
1 burka aprikožu
300 ml piena
1 iepakojums rīsu vai 300-500 gr gatavās rīsu putras (rīsus var aizvietot ar biezpienu)
250 gr biezpiena
50 gr cukura
Kā arī vajadzēs:
1 ēdamkarote piena
2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
100 gr cukurpūdera
1 ēdamkarote ūdens
1. Pienu uzsildīt, sviestu izkausēt pienā.
2. Miltus samaisīt ar raugu, pievienot olu.
3. Pievienot piena-sviestu masu un sakult ar mikseri
4. Pagaidīt ap stundu kamēr mīkla pacelsies
Šajā laikā gatavojām pildījumu.
5. Aprikozes sagriezt gabaliņos.
6. Rīsus sagatavot, kā rakstīts uz iepakojuma, ar 300 ml piena. Atdzesēt.
7. Pievienot aprikozes, cukuru, biezpienu un samaisīt.
Pildījums ir gatavs
8. Mīklu sadalīt divās daļās.
9. Katru sarullēt taisnstūrī apmēram 40x20 cm
10. Uz katras daļas likt pildījumu.
11. Sarullēt ruletē.
12. Likt ar šuvi uz pannas, kas ir pārklāta ar cepešpapīru, sirds formā, savienojot galus.
13. Pīrāgu ieziest ar pienu, uzkaisīt mandeles. Pīrāgu iegriezt ar virtuves šķērēm.
14. Ļaut pīrāgam pacelties 15 minūtes.
15. Cept cepeškrāsnī 25-30 minūtes 180-200 grādos.
16. Samaisīt cukurpūderi un ūdeni un likt uz pīrāga līnijās. Pīrāgs ir garšīgs gan karsts, gan auksts, var sasaldēt. Cienījaties un uzcieniet arī savus tuvākos.