.

Biezpiena pīrāgs ar auzu pārslām un ogām

pirags 1Biezpiena pīrāgs ir visdiētiskākais no pīrāgiem, bet ar auzu pārslām un ogām tas kļūst par retu garšas „kokteili”:  šādu garšīgu un veselīgu ēdienu var lietot arī diētas laikā.

Es sekoju svaram, bet man garšo tēja ar gardumiem, tādēļ nākas cept šādus pīrāgus, lai vienlaicīgi nošautu divus zaķus

Sastāvs: āboli (lieli) — 2 gab., biezpiens (vēlams, lai nav skābs) — 200 g, auzu pārslas — 1 glāze, ogas (jebkuras, var saldētas) — 1 glāze, klijas  — 2 ēdamkarotes, krējums — 1 ēdamkarote, cukurs (pēc vēlmes) — 1-3 ēdamkarotes, banāns (pēc vēlmes) — 1 gab., garšvielas  - pēc vēlmes.

Diētiskais pīrāgs

Pagatavošana: ābolus (var ar visu mizu) rīvējam uz rupjās rīves. Ja nolēmāt izmantot banānu, tad to samīcām ar dakšu un pievienojam ābolu masai, es gatavoju bez tā. Tad pievienojam cukuru, ja nolēmāt to lietot. Tā kā manas ogas bija saldētas upenes, es pievienoju vienu ēdamkaroti cukura. Pēc cukura pievienojam biezpienu un visu kārtīgi samaisām, Tagad pievienojam auzu pārslas un klijas un kārtīgi samaisām mīklu.

Sākumā mīkla liekas ļoti stingra, bet maisot āboli dod sulu, un rezultātā sanāk normāla bieza un irdena mīkla. Ja nav kliju (par to vērtību lasiet “Kāds labums ir no klijām?”) var papildus pievienot vienu ēdamkaroti auzu pārslu. Tagad pievienojam saldētas ogas un atkal samaisām.

Man ir grūti iedomāties, kā šādu pīrāgu var cept ar svaigām ogām, jo, iemaisot biezajā mīklā, tām vajadzētu saspiesties, bet saldētas, būdamas cietas, labi saglabā formu un pēc tam pīrāgā paliek veselas.  

Tagad mīklu līdzenā kārtā ne biezākā kā 2 cm liekam uz cepešpannas vai formā, apsmērējam to ar plānu krējuma kārtu, un, ja ir vēlme, pārkaisām ar kanēli. Cepam 30-40 min. 180 grādos, līdz kļūst brūngana.

 

 

Pīrāga cepšanai ir ērtāk lietot cepešpannu, lai vēlāk uz tās varētu sagriezt jau gatavo pīrāgu gabaliņos. Es to cepu apaļā formā un man vēlāk nācās to griezt tajā pašā formā, jo pīrāgs sanāk nedaudz irdens un to nevar izlikt no trauka parastā veidā, apgriežot trauku otrādi.

Neskatoties uz to, ka pīrāgs ir samērā zems, tā cepšanai aiziet tikpat daudz laika kā parastam pīrāgam – auzu pārslām ir kārtīgi jāizcepas. Gatavā pīrāgā tās pavisam nav jūtamas, un, nezinot par pīrāga sastāvu, jūs neparko neuzminēsiet, ka tur ir auzu pārslas.

Sanāk brīnišķīgs pīrāgs pie tējas: garšīgs, maigs, ar patīkamu vieglu upeņu skābumiņu un ļoti veselīgs. Bez miltiem un cukura (gandrīz!). Dievinu pīrāgus! Un Jūs?

Labu apetīti un esiet veseli!

Bookmark and Share
Top.LV