Svētku vafeles
- Detaļas
- Autors Pēc interneta materiāliem
Sastavdaļas:
150 gr margarīna
125 gr cukura
Sāls
1 paciņa vaniļas cukura
125 gr kviešu miltu
75 gr kartupeļu cietes
¼ tējkarotes sodas
4 ēdamkarotes krējuma (var vēl pievienot 3 gab. sarīvētus rūgto mandeļu)
Pagatavošana:
1. Margarīnu, cukuru, vaniļas cukuru sakult līdz stingrām putām. Pievienot olu dzeltenumus, sajauktus ar dzeramo sodu miltus, kartupeļu cieti un krējumu. Pievienot sakultus olu dzeltenumus.
2. Vafeļu mīkla tiek pagatavota ļoti ātri. Svaigi ceptas vafeles nekad nedrīkst likt vienu uz otras, jo tās paliek mīkstas. Tās atdzesē vislabāk, ja tās nolikt vienu blakus otrai uz restes cepšanai.
3. Vafeles var apbērt ar pūdercukuru vai neilgi pirms ēšanas uzsmērēt saldo krējumu.