.

Svētku vafeles

Svetku vafelesSastavdaļas:

150 gr margarīna

125 gr cukura

Sāls

1 paciņa vaniļas cukura

125 gr kviešu miltu

75 gr kartupeļu cietes

¼ tējkarotes sodas

4 ēdamkarotes krējuma (var vēl pievienot 3 gab. sarīvētus rūgto mandeļu)

 

Pagatavošana:

1. Margarīnu, cukuru, vaniļas cukuru sakult līdz stingrām putām. Pievienot olu dzeltenumus, sajauktus ar dzeramo sodu miltus, kartupeļu cieti un krējumu. Pievienot sakultus olu dzeltenumus.

2. Vafeļu mīkla tiek pagatavota ļoti ātri. Svaigi ceptas vafeles nekad nedrīkst likt vienu uz otras, jo tās paliek mīkstas. Tās atdzesē vislabāk, ja tās nolikt vienu blakus otrai uz restes cepšanai.

3. Vafeles var apbērt ar pūdercukuru vai neilgi pirms ēšanas uzsmērēt saldo krējumu. 

Bookmark and Share
Top.LV