.

Viegls un garšīgs biezpiena sacepums

sacepumsŠī ir vienkārša diētiska recepte: biezpiena sacepumu gatavo bez cukura, un tas satur tikai 2 ēdamkarotes mannā, tajā ir 96 kcal.

Šāds sacepums ir brīnišķīga alternatīva tortēm un pīrāgiem un patiks it īpaši tiem, kas seko līdzi savai figūrai vai ievēro diētu, bet tai pat laikā grib arī „kaut ko pie tējas”.

 

Sastāvdaļas: biezpiens — 300 g,

Svaigas vai saldētas ogas  — 200 g,

ola — 1 gab.

Mannā — 2 ēdamkarotes

Soda 0,5 tējkarotes

Krējums — 1 ēdamkarote

Pagatavošana: Labi samaisām biezpienu, olu, mannā un sodu. Tagad pievienojam ogas. Ja jums ir saldētas ogas, tad labāk tās neatkausēt, tādā veidā tās saglabās formu. Ogas uzmanīgi sajauc ar biezpiena masu, tas ir īpaši svarīgi, ja ir svaigas ogas. Es izmantoju saldētas jāņogas un upenes.

Tā kā šīs ogas ir skābas, es biezpiena masai pievienoju nedaudz vaniļas cukura un 1 ēdamkaroti parastā cukura.

Biezpiena masu liekam formā (man ir silikona forma, ja izmantojat citu formu, labāk ir ieklāt cepamo papīru). Kad biezpiens ir izlīdzināts vienmērīgā slānī, to apsmērē ar krējumu. Liekam 180-200 grādu karstā cepeškrāsnī uz 30 min.

Gaidām, kamēr sacepums nedaudz atdziest, un pasniedzam. Sanāk ļoti garšīgs biezpiena deserts: pateicoties sodai, sacepumam nav blīva struktūra, tādēļ var arī nesaprast, ka tā pamatā ir biezpiens. Tas var būt svarīgi bērniem gadījumā, ja viņi neēd biezpienu. Sodas dēļ sacepums nav skābs, bet ogas piešķir tam patīkamu skābenu garšu. Dīvaini, bet pat bez cukura biezpiena sacepums sanāk pietiekami garšīgs un nav salkans.

Ļena Radova

Bookmark and Share
Top.LV