.

Siera kēksi uz kefīra bāzes.

Siera keksiniNo šīs mīklas var cept gan siera pīrāgu, gan siera kēksus formiņās. Tas lai paliek saimnieces ziņā.

Neskatoties uz to, ka mīkla ir bez cukura, kēksiem ir patīkama garša, un tos var ēst kā diētisku piedevu pie tējas. Siera garša piešķir tiem patīkami pikantu garšu un patīkami izceļ starp pierastajiem saldajiem našķiem.

Sastāvs: cietais siers – 150 g, ola — 1 gab., kefīrs — 200 ml (1 glāze), milti  — aptuveni 5 ēdamkarotes, soda — 0,5 tējkarotes, loki vai citi zaļumi pēc garšas. Ja gribat kaut ko asāku, var pievienot sasmalcinātus ķiplokus, ķimenes, aso piparu utt.

Pagatavošana: sieru sarīvē, vēlams uz smalkās rīves, bet var arī uz rupjās. Pievienojam olu un samaisām. Pielejam kefīru un sasmalcinātus zaļumus (man bija saldētas dilles) un vēlreiz visu labi samaisām. Tagad pieberam miltus, sajauktus ar sodu. Miltus labāk pievienot pakāpeniski, kamēr mīkla kļūs kā vidēji biezs krējums. Ļaujam mīklai pastāvēt kādas 15 minūtes, bet, ja steidzaties, šo soli var izlaist.

 

Salejam mīklu kēksu trauciņos vai vienā pīrāga formā. Kēksu trauciņus aizpilda līdz pusei, jo cepšanas laikā mīkla pacelsies un aizpildīs visu apjomu. No šī daudzuma sanāk 10-12 kēksi.

Kēksus cepam aptuveni 30 minūtes 200C līdz parādās brūngana garoziņa. Tad atdzesējam un pasniedzam galdā.

Garšīgie siera kēksi brīnišķīgi daudzveidos jūsu ēdienkarti, pie kam arī figūra necietīs. Vienā kēksa ir tikai 95 kcal, bet ogļhidrātu daudzums ir pavisam niecīgs nelielā miltu daudzuma dēļ.

Bookmark and Share
Top.LV