.

Rabarberu plātsmaize

rabarberu platsmaizeSASTĀVS

Mīklai 
5 g sausā rauga 
½ glāzes piena 


2 ēdamkarotes cukura 
1/4 tējkarotes sāls 
1 ola
50g sviesta 
250g miltu 
............................................. 
400 g rabarberu
............................................. 
Pārliešanai: 
250 ml krējuma 
100 g cukura 
1 paciņa vaniļas cukura 
2 lielas olas

 

Siltā pienā ieber cukuru un raugu, samaisa un atstāj uz 15 min., lai uzrūgst.

Izkausē sviestu. Olu ar putojamo slotiņu sakuļ kopā ar sāli un sviestu. Pievieno pienu ar cukuru un raugu. Pievienojam miltus. Iejaucam mīklu, tad traukam pārklājam pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz kādu stundu.

Kamēr mīkla rūgst, gatavojam rabarberus un masu pārliešanai. Rabarberus griežam apmēram pus centimetru biezos gabaliņos.

Sajaucam visas pārliešanai domātās masas sastāvdaļas.

Mīkla ir uzrūgusi. Šī daudzuma pilnīgi pietiek vienai lielai plātsmaizei. Uz plātsmaizes uzklājam cepamo papīru, ar rokām izlīdzinām mīklu pa visu laukumu, sanāk samērā plāna kārta.

Uz mīklas uzliekam rabarberus. Pārlejam ar krējuma un olu masu.

Liekam cepeškrāsnī 180 grādos uz 30 minūtēm.

Gatavo pīrāgu var pārkaisīt ar pūdercukuru.

 

 

Labu apetīti!

Bookmark and Share
Top.LV