.

Ābolu pankūka

Abolu pankukaJums noteikti to ir jānogaršo! Ja, protams, jūs nevar pieskaitīt pie ābolu vai pankūku nīdēju. Tas ir tī-īk garšīgi! Tas ir tī-īk grezni!

Var apbērt šo pankūku ar pūdercukuru, bet tas vairāk priekš greznības, nevis priekš garšas. Izdosies šo brokastu franču prezentācija. Un vēl: ja jums ir krāsns ar lodziņu, paskaties kā šī pankūka cepās. Tā mainās, pacēlās un kļūst gaisīgs. Tas ir tik interesanti!

Sastāvdaļas ( pankūkai 25-28 cm)

2 lieli āboli, nomizot un sagriezt vidējā lielumā daļiņās

3 ēdamkarotes (45 ml) citronsulas

5 ēdamkarotes (65-70 gr) saldkrējuma sviesta

¼ - 1 tējkarotes kanēļa

5 ēdamkarotes cukurpūdera (vai lielāk-mazāk, kas ir atkarīgs no ābolu skābuma)

3 olas istabas temperatūrā

¼ tējkarotes sāls

½ bļodas (70 gr) miltu

½ bļodas piena

 

Pagatavošana

Uzsildīt krāsni līdz 220 gradiem.

Ābolu daļiņas samaisīt ar citronsulu, pēc tam ar kanēli un cukurpūderi. Uz pannas izkausēt sviestu. Ieteicams izmantot karstumizturīgu pannu. Ja pannas rokturis nav karstumizturīgs, aptīt to ar foliju pāris slāņos.

Izlikt ābolus sviestā un apcept tos uz vidējā – nedaudz karstākas uguns, apmaisot. Cept apmēram 3-5 minūtes. Āboliem ir drusciņ jakaramelizējās, bet ne izvārīt, bet saglabāt formu.

Bļodā (blenderā, kombainā) samaisīt olas, sāli, miltus, pienu. Saputot līdz viendabīgai masai.

Ieliet olu-miltu maisījumu uz āboliem.

Cept apmēram 20 minūtes līdz zeltainai krāsai.

Pasniegt uzreiz, sagriežot porcijās uz pannas, vai apgriežot ēdienu ar āboliem uz augšu un nedaudz apberot ar pūdercukuru.

Piezīmes: 1 bļoda = 240 ml

Bookmark and Share
Top.LV