.

Ābolu šarlote

Sharlote

Sastāvdaļas:

Āboli,

3 olas,

1 glāze cukura,

~1/2 glāzes miltu,

1/2 tējkarotes dzeramās sodas, dzēstas ar etiķi

Pagatavošana

Olas, cukuru un dzēsto sodu saputo ar mikseri. Pamazām pievieno miltus tā, lai mīkla kļūtu bieza krējuma konsistencē. Starp citu, ja ledusskapī ir krējuma paliekas, to arī var pievienot mīklai, tad šarlote būs maigāka, bet miltu šādā gadījumā vajadzēs nedaudz vairāk.

Ābolus sīki sagriež. Ābolu vajag daudz, tā, Lli tie aizpilda jūsu cepamo formu.

Formu ieziež ar sviestu un izkārto ābolus, tad pārlej mīklu.

Var arī  sajaukt ābolus ar mīklu – tas pēc jūsu ieskatiem.

Cep 220 grādu temperatūrā līdz kļūst brūna. Gatavību pārbauda ar kociņu. Ja uz kociņa paliek mīkla, jāieliek krāsnī vēl uz kādām 10 minūtēm, tad pārbauda atkal.

Ja pīrāga virskārta ātri paliek brūna, bet iekšpuse vēl nav gatava, apklājiet šarloti ar folliju, bet tempertūru samaziniet līdz 180 -200  grādiem.

Bookmark and Share
Top.LV