.

Šokolādes pīrāgs ar āboliem

Shokolades abolu piragsSastāvdaļas

1 ola

1 glāze cukura (plus 3 ēdamkarotes āboliem)

0.5 tējkarotes vaniļas cukura 

0.5 tējkarotes sodas

0.5 tējkarotes cepemā pulvera

3 ēdamkarotes kakao

1/3 glāzes eļļas

0.5 glāzes piena

1,5 glāzes miltu

0,5 glāzes verdoša ūdens

3 lieli āboli

Pagatavošana

Sākumā gatavojam pildījumu. Pildījumam ābolus sagriežam kubiciņos, pārkaisām ar 3 ēdmkarotēm cukura (ja āboli ir skābi, var ņemt vairāk cukura). Maisījumu apmēram 5 minūtes apcepm pannā un liekam cepamajā formā.

Tad gatavojam mīklu.

Uzmanību! Mīklu gatavo ar verdošu īdeni. Ar putojamo slotiņu sakuļ olas ar cukuru. Tad pakāpeniski pievieno vaniļas cukuru, sodu, cepamo pulveri, kakao, eļļu, pienu un miltus. Visu kārtīgi samaisa. Un tagad verdošais ūdens! Mīklā ielejam apmēram 0,5 glāzes verdoša ūdens un atkal samaisām.

Mīklu pārielejam formā ieliktajiem āboliem un uzreiz liekam cepškrāsnī, kas sasildīta līdz 180 grādiem un cepam 30-40 minūtes.

 

Bookmark and Share
Top.LV