.

PANKŪKU UZKODA AR SIĻĶI

Pankuku uzkodaTuvojas Masļeņica! Gatavojiet pannu pankūkām! Šodien piedāvāju jums pagatavot garšīgu pankūku uzkodu a siļķi.

Uzkodas pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas:

Gatavas pankūkas – 20 gab.

Žāvēta siļķe vai skumbrija – 1 gab.

Olas – 2 gab.

Sīpoli – 4 gab.

Svaigi zaļumi:

Dilles – 1 saišķis

Pētersīļi – 1 saišķis

Loki – 1 saišķis

Sviests – 1 ēdamkarote

Augu eļļa – 2 ēdamkarotes

Majonēze – 1 ēdamkarote

Cukurs – 1,5 ēdamkarotes

 

Gatavojam pildījumu. Pankūku uzkodā ir trīs pildījumi.

 

Pirmais pildījums pankūkām ar siļķi un olām.

Visus zaļumus nomazgā un izžāvē. Sakapā cieti novārītas olas. Žāvētai siļķei vai skumbrijai noņem ādu un attīra to no asakām. Fileju sasmalcina ar nazi vai sablenderē. Lokus sasmalcina un sajauc ar olu un zivi. Uz laiku ieliek ledusskapī.

 

Otrais pildījums pankūkām ar zaļumiem un sviestu.

Pēc iespējas sīkāk sasmalcināt dilles un pētersīļus. Istabas temperatūras sviestu sajaukt ar zaļumiem, pievienot majonēzi un sāli pēc garšas.

Šo pildījumu nav nepieciešams likt ledusskapī, tam ir jābūt istabas temperatūrā.

 

Trešais pildījums pankūkām ar sīpoliem.

Sīpolus notīra, sagriež plānos gredzenos. Uz karstas pannas uzlej eļļu, pievieno cukuru. Cukuram ir pilnīgi jāizkūst eļļā. Pievieno sīpolus, maisot 5 minūtes apcep uz vidējas uguns. Gataviem karamelizētiem sīpoliem ļauj atdzist.

 

Savācam uzkodu.

Ņem lielu plakanu trauku, uzliek uz tā gatavu pankūku, uzsmērē daļu no zaļumu un sviesta pildījuma.

Pa virsu uzliek otro pankūku un uzsmērēj siļķes pildījumu.

Pārklāj trešo pankūku, uz tās uzliek 3 ēdamkarotes sīpolu pildījuma.

Turpina klāt pankūku un pildījuma kārtas. Augšējo kārtu rotā ar karamelizēto sīpolu gredzeniem, uzliek vāku un ieliek ledusskapī uz 2 stundām.

Pasniedzot sagriež kā torti.

Bookmark and Share
Top.LV