.

Salīta skumbrija

skumbrija bistr posolSastāvdaļas:

Skumbrija bez galvas – 3 gab.

Skumbrijas sālījums:

Ūdens – 1 l

Sāls – 5 ēdamkarotes

Lauru lapas – 5 gab.

Melnie graudu pipari – 5 gab.

Smaržīgie pipari – 5 gab.

Sīpoli – 1 gab.

Katlā liek sāli, lauru lapas, piparus (es neskaitu, lieku vairāk par 5 gabaliņiem, tā aromāts izteiksmīgāks), sīpolus, sagrieztus uz 4 daļām. Pievienot karstu ūdeni.

Vāra kamēr uzmet burbuli, pēc tam vāra vēl apmēram 10 minūtes, kamēr sīpoli izjūk.

Sālījumu atdzesēt.

Skumbriju sagriezt gabaliņos 1 cm platus (vieglāk ir sagriezt drusciņ sasaldēto), liek atdzesētā sālījumā. Pēc 1,5 – 2,5 stundām garšīgāka un maigāka zivs ir gatava. Var ēst.

No sālījuma zivi jāizņem, lai nepārsālītos. Glabāt traukā ar vāku, bet ilgi neizdosies, visu apēdīs.

Ārkārtīgi garšīga un maiga zivs.

Būs gatava, kamēr jūs varat kartupeļus.

Labu apetīti!

Avots

Bookmark and Share
Top.LV