.

Visvienkāršākā sēņu zupa

Senu zupaSastāvdaļas

1 liels kartupelis

1 vidēji liels puravu kāts (tikai baltā daļa)

3 glāzes dārzeņu buljona vai ūdens

400 g šampinjonu (veseli vai tikai kātiņi)

500 ml 20% saldā krējuma

1 daiviņa ķiploka

Šķipsniņa kaltēta timiāna

Melnie pipari – pēc garšas

Sāls – pēc garšas

 

Pagatavošana.

Nomizojiet un smalki sagrieziet kartupeli. Šampinjonus sasmalciniet ar nazi, blenderi vai virtuves kombainā. Puravu pārgrieziet gareniski uz pusēm, noskalojiet smiltis un sakapājiet, Ķiploku saspiediet ar naža plakano daļu un sasmalciniet.

Ūdeni vai buljonu uzvāriet, ielieciet kartupeli un puravu. Visu vāriet uz stipras uguns 5 minūtes.  Pievienojiet sēnes un vēl pavāriet 7 minūtes, nesamazinot karstumu.

Vienlaicīgi citā katliņā uzvāriet saldo krējumu ar timiānu un ķiplokiem. Sablenderējiet kartupeļu sēņu masu un tad pakāpeniski pielejiet karstu saldo krējumu. Sāli un piparus pievienojiet pēc garšas. 

Bookmark and Share
Top.LV