Sēņu krēmzupa vācu gaumē
- Detaļas
- Autors Pēc interneta materiāliem
Sastāvs:
piens – 200 ml
sīpoli – 2 gab.
eļļa – 2 ēdamkarotes
1 neliels svaiga timiāna saišķis
sāls
250 g svaigu baraviku
30 g miltu
375 ml dārzeņu buljona
250 g gaileņu
Pagatavošana:
Sēnes un sīpolus notīra un smalki sagriež. Katliņā uzsilda eļļu un tajā apcep sīpolus (2 min.), pievieno sēnes. Maisot visu cep 5-7 min. Pusi no sēnēm izņem un atliek malā. Pārējās sēnes kopā ar sīpoliem pārkaisa ar miltiem un 1 minūti apcep. Pielej pienu un dārzeņu buljonu. Maisot uzvāra uz lēnas uguns bez vāka. Sablenderē līdz biezeņa konsistencei, salej šķīvjos. Atlikušās sēnes saliek šķīvjos, rotā ar timiānu.