.

Sēņu krēmzupa vācu gaumē

senu kremzupaSastāvs:

piens – 200 ml

sīpoli – 2 gab.

eļļa – 2 ēdamkarotes

1 neliels svaiga timiāna saišķis

sāls

250 g svaigu baraviku

30 g miltu

375 ml dārzeņu buljona

250 g gaileņu

Pagatavošana:

Sēnes un sīpolus notīra un smalki sagriež. Katliņā uzsilda eļļu un tajā apcep sīpolus (2 min.), pievieno sēnes. Maisot visu cep 5-7 min. Pusi no sēnēm izņem un atliek malā. Pārējās sēnes kopā ar sīpoliem pārkaisa ar miltiem un 1 minūti apcep. Pielej pienu un dārzeņu buljonu. Maisot uzvāra uz lēnas uguns bez vāka. Sablenderē līdz biezeņa konsistencei, salej šķīvjos. Atlikušās sēnes saliek šķīvjos, rotā ar timiānu.

Bookmark and Share
Top.LV