.

Man ir pilnīgi vienalga!!!

fordmodelt
19. gs. beigās Detroitā Mičiganas štatā elektrības kompānijā strādāja kāds mehāniķis par 11 dolāriem nedēļā. Viņa darba diena ilga desmit stundas, un, atnākot mājas, viņš bieži vien līdz pusnaktij darbojās savā šķūnī, cenšoties izgudrot jauna tipa dzinēju.

Viņa tēvs, fermeris, bija pārliecināts, ka jauneklis velti tērē laiku. Kaimiņi viņu uzskatīja par jukušu. Par viņu visi smējās, un neviens neticēja, ka no viņa kaut kas sanāks.

Neviens, izņemot sievu. Viņa palīdzēja viņam naktīs darboties šķūnī. Ziemā, kad agri satumsa, viņa turēja petrolejas lampu. Viņas rokas kļuva zilas un zobi no aukstuma klabēja. Tomēr viņa tik ļoti ticēja, ka viņa radītais dzinējs darbosies, ka vīrs viņu nosauca par „Ticīgo”.

Pēc trīs gadu smaga darba vecajā ķieģeļu šķūnī viņš beidzot sasniedza savu mērķi. Tas notika 1893. gadā, neilgi pirms izgudrotāja trīsdesmit gadu jubilejas.

Kādu dienu kaimiņi padzirdēja dīvainas skaņas, kuras atskanēja no šķūņa puses. Pieskrējuši pie loga, viņi ieraudzīja, ka šis dīvainis Henrijs Fords un viņa sieva kratījās pa ceļu ratos, kuri ripoja pa ceļu paši no sevis, bez zirga! Viņiem izdevās aizbraukt līdz stūrim, pagriezties un atbraukt atpakaļ pie šķūņa. Motors darbojās.

Šajā vakara radās jauna – automobiļu – industrija, kurai bija lemts kļūt par ASV galveno ražošanas nozari. Ja Henriju Fordu var nosaukt par autobūves tēvu, tad Forda kundzi, neapšaubāmi, var nosaukt par šīs industrijas māti.

Pēc piecdesmit gadiem Henrijam Fordam, kurš ticēja reinkarnācijai, pajautāja, par ko viņš gribētu būt nākamajā dzīvē. „Man ir pilnīgi vienalga, - viņš atbildēja, - galvenais, lai man blakus būtu mana sieva.” Līdz mūža beigām viņš sievu sauca „Ticīgā” un gribēja kopā ar viņu pavadīt mūžību.

Katram vīrietim ir vajadzīga šāda sieviete, kura atrodas blakus, kad apstākļi nav pārāk labvēlīgi, kad viss apkārt iet kājām gaisā, viss krīt laukā no rokām. Vīrietim ir vajadzīga sieviete, kura sniedz atbalstu viņa pašpārliecībai, ļaujot viņam saprast, ka nekas nespēs satricināt viņas ticību viņam. Ja pat sieva netic, kurš gan cits viņam ticēs?

Bookmark and Share
Top.LV