.

Mīloša vīra pārdomas

vlyublennayapara8152503879Šodien mēs ar sievu atzīmējām mūsu kāzu 27. gadadienu!

Mēs esam kopā vairāk par ceturtdaļgadsimtu. Vairāk par ceturtdaļgadsimtu mēs ejam pa dzīvi, dāvinot viens otram siltumu, rūpas un apbrīnu.

Palīdzot tad, kad ir grūti, atbalstot, ja ir nokritis, aizstāvot, kad uzbrūk, piedodot kļūdas un priecājoties par uzvarām. Mēs ejam, tik atšķirīgi, bet tai pat laikā kļuvuši par kaut ko vienotu.

Šī ceturtdaļgadsimta laikā mēs esam sapratuši: vīra un sievas attiecības nav kaut kas, kas ienāk no ārpuses. Šīs attiecības tiek radītas, veidotas.

Tā nav joka lieta – gadsimta ceturksni saglabāt jūtu siltumu un attiecību svaigumu.

Sākumam diviem cilvēkiem, kuri stājušies laulībā, ir jāiemācās ar pacietību izturēties vienam pret otru, saprotot, ka katra no viņiem nav ideāls, katram skapī ir saglabājies pāris skeletu no iepriekšējās dzīves, kuri pa naktīm tur grabinās. Pēc tam viņiem ir jāiemācās komunicēt bez kritikas, piesiešanās un savstarpējiem apvainojumiem. Viņiem ir arī jāiemācās atļaut otram rīkoties pa savam, iemācīties nemanipulēt vienam ar otru un nekāpt uz sāpīgajām varžacīm. Viņiem ir jāiemācās piedot kļūdas, piekāpties un nebūt egoistiem.

Tad viņiem ir jāiemācās mīlēt personību nevis ķermeni. Tā kā ķermenis noveco un pārklājas ar grumbām, bet  personība pretēji – uzplaukst, atveras, kļūst brīnišķīgāka.

Ir jāsaprot, ka laulības pamats ir kopīga darbošanās.

Kopīga darbošanās var būt jebkāda, piemēram, uzbūvēt māju, izremontēt dzīvokli, laimīga bērna izaudzināšana, ģimenes bizness, kopīga atpūta. Kopīga darbošanās ir jebkura spēle, kura rada abiem partneriem interesi un kuru abiem ir patīkami spēlēt.

Laimīga laulība ir izvēle un atbildība. Mēs gribam, lai mums ir laimīga ģimene? Tad mums ir jāizdara izvēle, lai mums tāda būtu, bet pēc tam jāuzņemas atbildība par visām šādas atbildība par visām šādas izvēles sekām. Citiem vārdiem sakot, ja mēs gribam dzīves draugu, kurš jebkurā situācijā atbalstīs un nekad nenodos, mums pašiem ir jākļūst par tiem, kuri nekad nedod un nepamet.

Tomēr katram cilvēkam ir izvēles tiesības neveidot ģimeni, saņemt to, kas ir viegli pieejams, piemēram, pieejamu seksu, pieejamas draudzenes (draugus), attiecības, kuras ne pie kā nenoved. Mums ir tiesības to izvēlēties, neviens mums to nevar aizliegt. Tikai ir jāsaprot, ka tāda izvēle nenes mīlestību, cieņu, apbrīnu un palīdzību.

Laulības problēmas rodas tad, kad cilvēks kaut ko izvēlas, bet negrib par to uzņemties atbildību, tā it kā  viņš būtu izvēlējies kaut ko citu. Viņš izvēlas ģimenes veidošanu, bet neuzņemas atbildību par uzticības saglabāšanu. Viņš grib saņemt atbalstu no ģimenes un visu pārējo, bet negrib atteikties no sīkiem piedzīvojumiem kaut kur “pa kreisi”. Te sākas problēmas Tādēļ rezultātā viņš iegūst neapmierinātību ar laulību, vainas sajūtu un nodevības rūgtumu, nožēlu par to, ka ir mīļotajam cilvēkam sagādājis sāpes, nepieciešamību attaisnoties un kritizēt, nepieciešamību meklēt mīnusus partnerī un nebeidzamus laulāto ķīviņus, kuros nav uzvarētāju.

Izdariet pareizi izvēli un uzņemieties par to atbildību.

Bookmark and Share
Top.LV