.

10 strādājošo franču mammu noteikumi. 1 noteikums:

ideala mateVisi, kam ir bērni, sapņo, lai tie gulētu naktīs, bez histērijām pieņēma vārdu „nē”, pieklājīgi uzvestos ciemos un restorānos un ar apetīti ēstu visu, kas viņiem tiek pagatavots. Un vēl labi, darītu to visu ne tikai zem cītīgas mātes uzraudzības, bet arī paši. Tāpēc ka mammai ir jāiet strādāt, vai viņa jau strādā, vai vispār neņēma atvaļinājumu.

Absolūta bestsellera "Franču bērni nespļaudās ar ēdienu" autore amerikāniete Pamela Drukermane ļoti pārliecinoši pierādīja, kā tikt galā ar vairākumu vecāku murgu lieliski palīdz franču audzināšanas metodes.

1 noteikums: ideālo mātu neeksistē



1 noteikums: ideālo mātu neeksistē


Strādājošā sieviete vienmēr cenšas pārņemt mūžību: būt ideālai mātei un vienlaikus virzīties pa karjeras kāpnēm. Faktiski viņa strādā divās maiņās – birojā un mājās. Domāju, visām mātēm, kas grib virzīties pa karjeras kāpnēm šī sajūta ir labi pazīstama. Tādēļ, franču sievietēm ir iemīļotais aforisms: „Ideālo mammu neeksistē”. Nav jācenšas būt ideālai. Un tas ir pati galvenā, pamatideja.

Un vēl neuztveriet bērna bērnību kā maratona sākumu, kura finišs – iestāšanās universitātē. Franči, bez šaubām, grib, lai viņu bērni būtu veiksmīgi, bet viņi necenšas vakaros pēc darba likt bērnam ātri iziet dabiskas attīstības etapus. Piemēram, rakstīt un lasīt bērnu nemāca līdz apmēram sešiem gadiem. Franču sievietes uzskata, ka ir svarīgāk sabiedriskums un paškontrole. Pirmkārt, tas neprasa kādu speciālu laiku, bet ir vienkārši neatņemama apmācības daļa. Bet, otrādi, tieši šīs spējas, nevis iemaņas skaitīt līdz simts un atpakaļ trijos gados, veido spēcīgu bāzi turpmākajiem panākumiem bērna skolā.

Bookmark and Share
Top.LV