.

Septiņi Pablo Pikaso ieteikumi

PikassoIzcilais mākslinieks par to, kā padarīt dzīvi aizraujošāku.

Izcilā mākslinieka, viena no XX gadsimta savdabīgākajiem ģēnijiem Pablo Pikaso vārds mums visiem ir pazīstams. Viņš ir izgājis cauri visiem pārbaudījumiem – ar nabadzību un bagātību, ar karu un mieru, ar sieviešu uzmanību un vispasaules slavu. 2009. gadā žurnāls The Times viņu nosaucis par labāko mākslinieku pēdējo 100 gadu laikā. Viņa panākumu stāstu laikam nav iespējams atkārtot, tomēr mēs varam no Pikaso kaut ko mācīties.

  1.     Lai kaut ko paveiktu, ir jātic.

  2.     Paplašiniet savu zināšanu un prasmju robežas.

„Var tas, kurš uzskata, ka var. Nespēj tas, kurš uzskata, ka nespēj. Tas ir nesatricināms un neapstrīdams likums”.

Ja jūs uzskatāt, ka jums neizdosies, pastāv liela iespējamība, ka jūs sāksiet nervozēt un pieļaut kļūdas. No otras puses, ja jūs uzskatāt, ka esat spējīgs/spējīga kaut ko izdarīt, jūs atradīsiet pareizo risinājumu.

„Es vienmēr daru to, ko neprotu, lai to iemācītos”.

Attīstībai nepieciešams sevi virzīt uz priekšu un apgūt zināšanu teritorijas. Tas ir grūti, bet bez tā nav iespējama attīstība.

3. Negaidiet iedvesmu, sāciet!

„Iedvesma eksistē, bet tā atnāk darba laikā”.

Iedvesmai ir jāsastop jūs darbojoties. Neaprēķiniet laiku, negaidiet „vajadzīgo momentu”, sāciet darboties, un iedvesma pati jūs panāks.

4. Darbojieties arvien vairāk un vairāk!

„Atlieciet uz rītdienu vien to, ko jūs negribat pabeigt līdz pašai nāvei. Darbošanās – tā ir galvenā panākumu atslēga”.

Bez darbošanās nav iespējams rezultāts. Darbojieties, un jūs gūsiet panākumus.

5. Izskatiet dažādas iespējas!

„Citi saskatīja to, kas bija, un pajautāja, kāpēc? Es ieraudzīju to, kas varētu būt, un pajautāju, kādēļ gan nē?”

Visvieglāk iet pa jau iemītu taku. Tomēr tādā veidā nevar tikt pie jauniem mērķiem. Nebaidieties palūkoties uz pasauli savādāk, citādā veidā. Pētiet savu apkārtni, un jūs ieraudzīsiet, ka ierastas lietas atklāj sevī jaunas iespējas. 

6. Skatieties uz to, kas ir, nevis uz to, kam tas līdzinās!

„Ja vien varētu tikt vaļā no smadzenēm un izmantot vienīgi acis!”

Mēs ļoti bieži skatāmies uz kaut ko, un tas izskatās līdzīgs tam, ko mēs jau bijām redzējuši agrāk. Tad šķiet, ka tu skaties uz vienu un to pašu atkal un atkal. Skatieties uz to, kas šodien ir jūsu priekšā, nesalīdzinot to ar vakardienas iespaidiem, un jūs atklāsiet, ka redzat kaut ko jaunu.

7. Dzīvesprieks ir pieejams jebkurā mirklī.

„Jaunībai nav vecuma”.

Lielākoties vecums ir tikai ieraksts pasē. Neļaujiet sabiedriskai domai diktēt jums, ko jūs varat, bet ko – nē tikai un vienīgi jūsu vecuma dēļ. Esiet jauni dvēselē un priecājieties par katru dzīves mirkli!

Bookmark and Share
Top.LV