.

No veselā saprāta rokasgrāmatas labākai dzīvei "Ceļš uz Laimi": mīliet bērnus un palīdziet viņiem

advicetoparents2Šodienas bērni kļūs par rītdienas civilizāciju. Mūsdienās bērna ienākšana pasaulē mazliet līdzinās iemešanai tīģera krātiņā. 

Bērniem nav reālu iespēju kontrolēt apkārtējo vidi. Lai viņi to spētu, ir vajadzīga mīlestības pilna palīdzība.

Šī ir delikāta tēma. Teoriju par to, kā audzināt vai neaudzināt bērnus, ir tikpat daudz, cik vecāku. Taču, ja vecāki pieļauj kļūdas audzināšanā,  var sekot daudz posta, un, iespējams, viņi var sarežģīt nākotni paši sev. Daži mēģina savus bērnus audzināt tā, kā viņi paši bija audzināti, citi mēģina darīt kaut ko pilnīgi pretēju. Daudzi uzskata, ka bērniem jāļauj vaļa. Nevienai no šīm pieejām nav garantiju. Pēdējā minētā pieeja balstās uz materiālistisku ideju, ka bērna attīstība ir līdzīga cilvēces evolūcijas vēsturei, proti, kādā maģiskā, neizskaidrojamā ceļā bērna „nervi nobriedīs”, un laika gaitā viņš kļūs par pieaugušo ar labu uzvedību un augstu morāli. Kaut arī šī teorija ir viegli atspēkojama – vienkārši novērojot lielo noziedznieku skaitu, kuru „nervi” tomēr nez kāpēc „nav nobrieduši” – šis audzināšanas veids ir populārs vecāku vidū. Viņu pēcnācējus neuztrauks civilizācijas nākotne vai Tavas vecumdienas. Bērns ir nedaudz līdzīgs baltai papīra lapai. Ja Tu uz tās uzrakstīsi kaut ko nepareizi, uzraksts tā arī paliks. Bet atšķirībā no papīra lapas, bērns pats sāk rakstīt – parasti viņš raksta to, kas ir bijis rakstīts jau  iepriekš. Kaut arī lielākā daļa bērnu ir spējīgi un pieklājīgi, daži tomēr piedzimst psihiski slimi un jau atkarīgi no narkotikām. Kaut šādi gadījumi ir ļoti reti, tie sarežģī situāciju.

Nav labi mēģināt „nopirkt” bērnu ar pārlieku rotaļlietu un citu mantu daudzumu vai arī apspiest un sargāt viņu – rezultāts var būt diezgan šausmīgs.

Tev vajadzētu pārdomāt, par ko Tu gribētu, lai bērns kļūst, un tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem: a) par ko bērns var kļūt, pateicoties savām spējām un raksturam; b) par ko pats bērns vēlas kļūt; c) par ko kāds cits vēlas, lai Tavs bērns kļūtu; d) pieejamie resursi. Bet atceries, lai kā arī būtu, bērns īpaši labi neizdzīvos, ja viņš neticēs sev un nekļūs par ļoti augstas morāles cilvēku! Pretējā gadījumā viņš būs par apgrūtinājumu citiem un arī sev pašam.

Lai kāda būtu pieķeršanās bērnam, atceries, ka viņadzīve neizdosies, ja viņam laicīgi nepalīdzēs nostāties uz ceļa, kas ved uz izdzīvošanu. Tā nebūs nejaušība, ja bērnam kaut kas neizdosies, jo pašreizējā  sabiedrība ir kā radīta bērna neveiksmēm.

Bērnam lielā mērā var palīdzēt tas, ja viņš sapratīs padomus, kas doti šajā grāmatā un piekritīs tiem sekot.

Vienkārši centies kļūt par uzticamu bērna draugu. Bērnam ir vajadzīgi draugi – tā ir nepārprotama taisnība. Mēģini atklāt, kādas ir bērna problēmas, un, nenoliedzot viņa paša risinājumus, palīdzi tās atrisināt. Novēro bērnus – tas attiecas pat uz zīdaiņiem! Uzklausi to, ko bērni stāsta par savu dzīvi! Ļauj, lai viņi Tev palīdz! Ja Tu to nedarīsi, bērniem būs parāda vai pienākuma sajūta, kuru viņi centīsies apspiest.

Tu bērnam ļoti palīdzēsi, ja sekmēsi viņa sapratni par ceļu uz laimi un rosināsi viņu sekot šim ceļam – tam var būt liela ietekme uz bērna un Tavu izdzīvošanu. Bērns nevar iztikt bez mīlestības. Lielākā daļa bērnu ir mīlestības pilni un spēj dalīties tajā ar citiem.

 

Ceļš uz laimi ietver sevī mīlestību un palīdzību bērniem no zīdaiņa vecuma

līdz laikam, kad viņi uzsāk pieauguša cilvēka dzīvi.

41604 66510250540 7493539 n

 www.celsuzlaimi.lv

 

 

Bookmark and Share

Veselā saprāta rokasgrāmata labākai dzīvei "Ceļš uz Laimi"

Top.LV