.

No veselā saprāta rokasgrāmatas labākai dzīvei "Ceļš uz Laimi": sargā un uzlabo savu apkārtni!

meikaps12-1. Izskaties labi!

Reizēm dažiiem indivīdiem pat neienāk prātā – jo viņi caurām dienām nesēž spoguļa priekšā – ka arī viņi veido daļu no apkārtējās vides. Daži pat nepamana, ka citi viņus vērtē pēc ārējā izskata.

Laikā, kad apģērbs var būt dārgs, ziepes un citus sevis kopšanas piederumus nav nemaz tik grūti iegādāties. Dažkārt nav tik viegli atrast veidu, kā sevi sakopt, bet to ir iespējams izdarīt un attīstīt.

Dažās barbariskās un degradētās sabiedrībās tā pat var būt mode – būt kā dadzim acīs. Patiesībā tā ir pašcieņas trūkuma pazīme.

Vingrinoties un strādājot, cilvēks var ļoti nosmērēties, bet tas neizslēdz faktu, ka viņam nebūtu jāsakopjas. Kā piemēru var minēt angļu strādniekus, kuri pat strādājot labi izskatās. Cilvēki pamana, ka daži no labākajiem atlētiem izskatās labi, neskatoties uz to, ka viņi svīst.

Vide, kuru izkropļo nekopti cilvēki, var radīt viegli depresīvu ietekmi uz cilvēka morālo noskaņojumu.

Iedrošini apkārtējos cilvēkus izskatīties labi, izsakot viņiem komplimentus, kad viņi tā izskatās, un, ja viņiem ir problēmas, pieklājīgi palīdzi viņiem! Tas varētu uzlabot viņu pašcieņu un morālo stāvokli.

 

12-2. Parūpējies par savu vidi!

Tas, ja cilvēki izmētā savas mantas un neuztur kārtībā vidi sev apkārt, var slikti ietekmēt arī Tevi.

Kad cilvēki šķiet nespējīgi parūpēties par savām mantām un vietu, tā ir pazīme, ka viņi īsti nepieder šai vietai un viņiem nepieder arī savas mantas. Kad šie cilvēki bija mazi, iespējams, ka uz mantām, kas viņiem tika „dotas”, attiecās pārāk daudz brīdinājumu un noteikumu, vai arī tās atņēma brāļi, māsas vai vecāki. Viņi droši vien nejutās patīkami.

Tādu cilvēku personīgās mantas, istabas, darba vietas un transports liecina par to, ka tie netiek uzskatīti par kāda īpašumu. Vēl sliktāk kļūst, ja reizēm pret šīm lietām izturas ar tādu kā naidu. Viena no šādām izpausmēm ir vandalisms – māja vai mašīna, kas „nevienam nepieder”, tiek ātri izpostīta.

Tie, kas ceļ un cenšas uzturēt labā stāvoklī lētu mājokli, bieži satraucas, ka tā stāvoklis tik strauji pasliktinās. Nabadzīgajiem parasti pieder ļoti maz, vai arī nekas nepieder. Smagi nomocījušies, viņi sāk justies sabiedrībai nepiederīgi.

Bagāti vai nabagi, nav svarīgi, kāds tam ir iemesls, cilvēki, kas nerūpējas par saviem īpašumiem un vietu, var radīt nekārtību arī apkārtējiem cilvēkiem. Esmu pārliecināts, ka vari iedomāties attiecīgus piemērus.10-105942763

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pajautā šādiem cilvēkiem, kas viņiem pieder, un vai viņi pieder tai vietai, kur viņi atrodas, un Tu saņemsi pārsteidzošas atbildes. Tas šiem cilvēkiem var ļoti palīdzēt.

Cilvēkiem var iemācīt sakārtot vietu un mantas, kuras tiem pieder. Kādam tas var būt jaunums, ka lieta, kas tikusi paņemta un lietota, būtu jānoliek atpakaļ tajā pašā vietā, lai to atkal varētu atrast; daži iztērē pusi sava laika, meklējot vajadzīgās lietas. Nelielais laika daudzums, kas iztērēts lietu sakārtošanai, var atmaksāties, jo, strādājot sakārtotā vidē, ietaupīsi laiku. Daži saprot, ka tā nav lieka laika tērēšana.

Lai pasargātu Tev piederošo īpašumu un dzīves telpu, uzstāj, lai arī citi parūpējas par savām mantām!

 

12-3. Palīdzi rūpēties par planētu!

Ideja par to, ka kaut kas ir jādara planētas labā, un ka katram ir jāpalīdz par to rūpēties, kādam var šķist pārāk liela un ļoti tālu no īstenības. Šodien tas, kas notiek pasaules vienā pusē, pat ļoti tālu, var ietekmēt to, kas notiek Tavās mājās.

Nesenie kosmosa zondes atklājumi uz Venēras parādīja, ka mūsu pasaule varētu tikt izpostīta tik lielā mērā, ka tā vairs nespētu uzturēt dzīvību. Un tas, iespējams, var notikt jebkura cilvēka dzīves laikā.

Izcērtiet pārāk daudz mežu, piegružojiet pārāk daudz upju un jūru, piesārņojiet atmosfēru, un pasaule aizies bojā! Planētas virspuse var kļūt dedzinoši karsta, lietus var kļūt par sērskābi, izraisot visu dzīvo būtņu bojāeju.

Var jautāt: „Pat ja tā ir taisnība, ko var darīt lietas labā?” Ja tu kaut vai tikai izteiktu savu nelabvēlīgo attieksmi pret tiem, kas piesārņo planētu, tas vien būtu ieguldījums vides aizsardzībā. Ja kādam būtu doma, ka nav labi sagraut planētu, un viņš par to runātu skaļi, viņš jau kaut ko darītu pasaules labā.

cukmens liela talka 095

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEILĀ TALKA KATRU PAVASARI VISĀ LATVIJĀ: talkas.lv

 

Rūpes par planētu sākas jau savā pagalmā. Tās turpinās vietā, pa kuru Tu ej uz darbu vai skolu. Šīs rūpes izplatās uz tādām vietām, kur rīko pikniku vai dodies atpūsties. Atkritumi, kas piesārņo teritorijas un ūdeņus, pārkaltis krūms, kas var uzliesmot jebkurā brīdī – cilvēkam ar to nevajadzētu samierināties, bet gan brīvajā laikā nodarboties ar apkārtnes sakopšanu. Koku stādīšana var šķist kaut kas pavisam niecīgs, bet tas jau ir daudz.

Dažās valstīs veci cilvēki un bezdarbnieki nesēž, rokas klēpī salikuši, viņi ir pieraduši rūpēties par dārziem, parkiem un mežiem, savācot atkritumus un dodot nedaudz skaistuma pasaulei. Iespēju, kā rūpēties par planētu, ir daudz. Tās parasti netiek ņemtas vērā. Jāatzīmē, ka ASV Civilās aizsardzības korpuss, kas tika organizēts 1930. gados un izmantoja nenodarbināto oficieru un jaunatnes enerģiju, bija viens no dažiem, pat ja ne vienīgais pagrimuma laika projekts, kas sniedza labumu valstij, un vēlāk tika paplašināts. Tika iestādīti jauni meži un padarīti citi labi darbi, kas bija svarīgi ASV – daļai no planētas. Tiesa gan, CAK vairs nepastāv. Cilvēks var darīt kaut vai tik daudz, kā atbalstīt idejas par to, ka šādi projekti ir vērtīgi, un aizstāvēt vadītājus un organizācijas, kas nodarbojas ar apkārtējās vides uzturēšanu.

Nav tā, ka trūktu tehnoloģiju, bet gan tehnoloģijas, gan to ieviešana maksā naudu. Nauda ir tad, kad valsts ievēro saprātīgu ekonomikas plānu, kurš nav vērsts uz to, lai sodītu visus un ikvienu. Tādi ekonomiskie plāni pastāv.

Rūpēs par planētu cilvēki var veikt ļoti daudz.Viņi sāk ar apziņu, ka tas ir jādara, un vēlāk iesaka to darīt arī citiem. Cilvēki ir radījuši arī iespējas planētas iznīcināšanai. Šobrīd pasaules iedzīvotāji ir jāmudina glābt planētu. Galu galā Zeme ir tā vieta, uz kuras mēs dzīvojam.

 

 

Ja cilvēki nepalīdzēs pasargāt un uzlabot  apkārtējo vidi, ceļam uz laimi nebūs vietas.

41604 66510250540 7493539 n

 www.celsuzlaimi.lv

 

 

Bookmark and Share

Veselā saprāta rokasgrāmata labākai dzīvei "Ceļš uz Laimi"

Top.LV