.

Melna melna ūdens čūska jeb 2013. gads!

Neliela mīkla.

 Vai jūs jau zināt? Vai jūs zināt, kāda būs ķīniešu kalendāra zīme 2013. gadā? O, tas būs Melnās Ūdens Čūskas gads!

Gudras un ļoti noslēpumainas.

SnakeMēs ar jums, protams, neesam ķīnieši, bet gan pilnā mērā eiropieši, tomēr Jaunais gads – tas ir tāds laiks, kad mēs kā bērni sākam ticēt brīnumiem. Mēs iedomājamies vēlēšanās, dāvinām dāvanas, patiesi ceram, ka nu gan noteikti jaunajā gadā sāksim jaunu dzīvi. Bet tur, kur ir brīnumi, tur, protams, ir arī austrumi. Un, protams, ķīniešu kalendārs.

Austrumos izsenis ‘čūska tika uzskatīta par gudrības simbolu. Viņu pielūdza par viņas gribasspēku, mieru, izsmalcinātību, neikdienišķu prātu un saprātīgumu. Protams, čūska var arī iekost, bet tomēr gudrība nevis viltība ir galvenā čūskas īpašība. Tiesa, Čūska nemīl sliņķus un liekēžus, tā apdāvina tikai tos, kuri vaiga sviedros strādā, tos, kuri pareizi aprēķina savus spēkus un spītīgi iet uz savu mērķi.

Tādēļ 2013. gads saskaņā ar ķīniešu kalendāru sola mums veiksmi un bagātību, un arī sen risinātu problēmu atrisinjumu. Pie tam – visās dzīves jomās. Lai gan pēc austrumu kalendāra čūska sāks valdīt tikai 2013. gada 10. februārī un valdīs līdz 2014. gada 31. janvārim, mēs atļausimies nelielu neprecizitāti un uzskatīsim, ka Jaungada naktī iestāsies arī Melnās Ūdens Čūskas gads.

 

Nedaudz par apģērbu.

Kādās drēbēs jāsagaida Melnās Ūdens Čūskas gads ? Nu, atbilde jau slēpjas pašā nosaukumā. Čūska necieš lieku satraukumu un drūmas domas, tādēļ nev vērts sarežģīt. Sievietes var tērpties pieguļošās kleitās ne tikai  melnā krāsā, bet arī visos ūdens toņos –  zilā (gaiši zila) un zaļā krāsā.

Vīriešiem piestāvēs tādas pašas krāsas zīda krekls vai kaklasaite, kas imitē čūskas ādu.

Neaizmirsīsim, ka čūska mīl greznību, tādēļ neaizmirsīsim par rotaslietām. Pamatā tie var būt akmeņi – dārgakmeņi, pusdārgakmeņi, veiksmīga imitācija. Galvenais, lai tie  mirdzētu un laistītos kā čūskas āda.


Mazliet par svētku galdu.

Galda vidū būtu labi nolikt priežu zariņu. Austrumos priede ar ilggadības simbols. Eglē pakariniet gada talismanu – mazu čūsku, ticiet, viņai tas būs patīkami. Ja gribat čūsku pavisam iepriecināt, servējiet jebkurus salātus čūskas formā, vai dekorējiet šķīvi ar uzkodām, piedodot tam ezera formu – čūska taču ir ūdens iemītniece.

Nu, un, protams, neaizmirstam, ka čūska mīl bagātību un delikateses. Kas ir delikatese čūskai?

Čūskas ir plēsējas, tādēļ tām garšo gaļa. No cālīša un truša līdz vērsim (čūska anakonda ir spējiga norīt veselu vērsi, viņai no tā būs labi). Tādēļ jebkurš gaļas vai zivju ēdiens, kuru jūs celsiet galdā, čūskai būs piemērota delikatese. To pašu var teikt arī par olu ēdieniem. maljutka zmejka 1

Nedaudz par brīnumiem.

 Ir tikai viens brīnums, ar kuru noteikti sastopas katrs Zemes iemītnieks. Šo brīnumu sauc – LAIME. Mīlestības laime, bērna piedzimšanas laime, labi padarīta darba laime, veiksmīga pirkuma laime, .... laime. Vienkārši Laime! Laime dzīvot un sajust dzīvi.

Kad tā ir, mēs ne vienmēr to pamanām, bet noteikti jūtam, ja pēkšņi uz brītiņu tās kļūst mazāk. Mēs visi gribam, lai laimes daudzums pieaugtu, bet nekādā gadījumā nesamazinātos.

Tādēļ ar visu svētku steigu un rosīšanos, noteikti izdarīsim pašu galveno: noliksim zem eglītes dāvanas saviem tuvajiem, tiem, kas mums ir dārgi, patiesi viņiem uzsmaidīsim un, protams, iedomāsimies Jaungada vēlēšanos!

Esiet laimīgi!

Bookmark and Share
Top.LV