.

Zilais koka zirgs jeb 2014 gads pēc ķīniešu kalendāra.

zilais koka zirgsPēc ķīniešu kalendāra Zirga gads sāksies 2014. gada 31. janvārī un ilgs līdz 2015. gada 18. februārim. Gada kosmiskais elements ir koks, bet krāsa – zilā. Tādējādi 2014. gada talismans ir zilais koka zirgs.

Zirgs ir dzīvnieks, kuru izsenis ir cīnījušas visas pasules tautas. Tas arī ir saprotams, labs zirgs karavīram nozīmēja dzīvību un brīvību, bet zemkopim – spēku un izdzīvošanu visai ģimenei. Pat tagad, kad nepieciešamība pēc zirgiem kā pēc darbaspēka ir samazinājusies, tos, skaistuļus, apbrīno izstādēs, tiek organizētas sacensības, tos vienkārši apjūsmo.  Skaists, spēcīgs, cēls dzīvnieks – tšds ir Zirgs.

Koks ir dzīvības spēka simbols, tas ļauj pārvarēt jebkuras grūtības. Kā gan citādi, jo tieši no sīkām sēkliņām izaug milzīgi koki.

Zilā ir kosmosa krāsa. Zilas debesis, zila jūra. Tā ir augstuma un dziļuma krāsa, kā arī cerības krāsa.

Tātad zilā koka zirga gads ir vispirmām kārtām mērķtiecīgu cilvēku gads, kuri spēj sasniegt  mērķus pat tad, ja tādēļ vajag pacensties. 

 

Kā vajag sagaidīt Zilā koka Zirga gadu?

 

Zirgs ir bara dzīvnieks, kas turklāt mīl plašumus. Tādēļ Zirga gadu vislabāk ir sagaidīt ar draugiem kaut kur lielā telpā vai pat ārā.

Atcerieties, ka zirgs pats izvēlas ceļu, tādēļ jūsu draudzīgajā kompānijā katram ir tiesības uz savu izvēli.

Par mūziku. Zirgam patīk enerģiska, aizraujoša mūzika, tādēļ derēs gan disko, gan rokenrols.

 

Ko lai velk mugurā, sagaidot Jauno Zirga gadu?

 

Kā jūs jau sapratāt, sagaidot Zilā Zirga gadu ieteicamas ir visas zilās krāsas nokrāsas – no gaiši zilās līdz tumšas nakts zilumam.

Kleitas garumam un fasonam nav nozīmes, galvenais, lai tērps pasvītrotu jūsu skaistumu un individualitāti. Derēs rotas zirgu, pakavu, lentīšu formā. Jūs varat izmantot visu, ko jums ieteiks  jūsu fantāzija.

Rotaslietām ir jābūt lielām, Zirga cienīgām. Minikīrs – vienkrāsains. Toties mati var brīvi krist pāri pleciem, simbolizējot zirga krēpes.

Vīriešu apģērbam arī ir savas īpatnības, diez vai iederēsies klasiskais uzvalks. Toties kovboja džinsi un Tkrekls būs pašā laikā. Lai nekas nesaista kustības, zirgam taču nepatīk groži...

 

Ar ko cienāt?

 

Zirgs ir zālēdājs dzīvnieks, tādēļ parūpējieties, lai uz galda jums būtu gan svaigi dārzeņi, gan dārzeņu ēdieni. Vairāk salātu un augļu.

 

Kā izrotāt māju, sagaidot Jauno Zirga gadu?

 

Tā kā gada stihija būs koks, tad mājas izrotāšanai vislabāk derēs augi, zari, puķes, vai pat pašu rokām pagatavoti mākslīgie kociņi būs pienācīgs noformējums jaunā gada sagaidīšanai pēc ķīniešu kalendāra.

Un, protams, 2014. gada aizbildni priecēs redzamā vietā novietota zirga statuete.

Sagaidiet Zilā Zirga gadu ar prieku un gatavību darboties savu mērķu sasniegšanai!

 

Bookmark and Share
Top.LV