.

Apokalipses nebūs. Muļķi neizmirst.

apokalipsis-2012Un kārtējo reizi, kārtējais „glābiet”:

- Piekrāpuši, iesmērējuši!

Visapkārt vieni nelieši, viņš vienīgais, varonis spīdošās bruņās, lepns, taču piekrāpts. – Kā gan viņi uzdrīkstējās?!

Kas tad patiesībā ir noticis? Dēļ kā visa bļaušana?

Viss ir ļoti vienkārši. Atrodas privātā sektorā zemes gabals un uz tā māja. Un dzīvo māja vai nu trīs, vai piecas ģimenes. Un katrai ģimenei pieder kaut kādas domājamās daļas no visa kopīpašuma. Bet pie mājas pielīmējusies ir neliela piebūvīte. Un arī tā ir daļa no kopīpašuma.

Tieši šī piebūvīte 1,5 istabas pārdevās.

Tieši šīs piebūvītes pircējs tagad skaida apkārt, matus plēsdams, nokrāvies ar kredītiem un spalgiem kliedzieniem baida visu pilsētu. Kāpēc?

Tāpēc ka viņš aiz ne izglītotības vai aiz naivuma, kas vairāk izskatās pēc banāla skopuma, ir nolēmis, ka nopērkot mājas piebūvīti, viņš ir „nopircis” visu zemes īpašumu ar visu, kas uz tā atrodas.

Mērķis censonim ir liels – piebūvīti nojaukt un tās vietā uzcelt jaunu skaistu māju. A kāpēc gan nē? Zemes gabala platība taču atļauj šādu aktivitāti. Bet tas fakts, ka citi cilvēki arī ir, un, ka onkuļa īpašuma ir tikai domājamās daļas, nevis viss zemes gabals, aprēķina nekādi netiek iekļauts.

JO «visi apkārt idioti, es vienīgais – gudrais».

Un lūk „vakars uz ezera”: kredīts paņemts, iztērēta nauda uz piebūvītes iegādi, visa sēta ir piekrauta ar būvmateriāliem, bet celt, kā izrādās, nedrīkst – ir arī citi šī zemes gabala īpašnieki!

Un tikai māviens dzirdams: «Piekrāpuši!»

Kaut ka maz ticams.

Jo ir pilnīgi visi dokumenti. Ir Zemesgrāmata, ir onkuļa pašrocīgi parakstīts līgums un Nostiprinājuma lūgums reģistrēt ideālās daļas. Un ir notārs, kurš ir apliecinājis onkuļa parakstu un, protams lasījis skaļi onkulim priekšā, ar visiem cipariem un apzīmējumiem, no kā konkrēti sastāv īpašums, kuru iegādājās mūsu varonis.

Tā kā skaidrs, ka ”suns ir aprakts” ne taja, ka „piekrāpuši”, bet juridiskajā ne izglītotībā. Un skopumā, protams. Daudz lētāk būtu pieaicināt darījumam kompetentu konsultantu. Pirms tam, kad ir viss iztērēts – nauda, nervi un laiks. Un balss saites, pie viena.

Nu tiešam, lētāk.

Taču ir šajā stāsta ar neapšaubāms pluss – tā kā muļķi neizmirst, apokalpsis mūs neapdraud!

Bookmark and Share
Top.LV